compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU

Het Oog boven de Put

The Eye Above The Well

Pitch

Een impressionistisch persoonlijk verslag in drie delen over het leven in de stad en op het platteland in de Zuid-Indiase staat Kerala. Over hoe traditie en modernisering zich in het huidige India tot elkaar verhouden.
Delen op facebook
Het Oog boven de Put
Nederland, 1988, 94 min,

bijzonderheden

Het eerste deel toont hoe kennisoverdracht voornamelijk binnen de context van het familieleven plaatsvindt. In het middelste deel reist Van der Keuken met een kleine beleggingsbankier mee, die de mensen opzoekt wiens geld hij beheert. In de laatste episode richt de regisseur en cameraman zijn lens op de leerschool van het ritueel en de magie, die zich binnen de vier muren van een professionele opleiding, afgeschermd van het hectische Indiase straatbeeld, voltrekt.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Johan van der Keuken excelleert in met zijn eeuwig zoekende en verfijnende blik. Nergens maskeert hij zijn westerse afkomst. Hij keert met zijn camera gewoon terug naar het object waar hij in eerste instantie te vluchtig over heen scheerde. Hij blijft rustig kijken totdat het ongewone zich in het beeld in een eigen betekenis stabiliseert. Hij geeft geen commentaar en trekt geen conclusies.

Het Oog boven de Put - Bioscopen, Tijden & Tickets

Het Oog boven de Put in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Het Oog boven de Put zien? Koop of huur de film hier:Impressionistisch reisverslag in drie delen over de Zuid-Indiase staat Kerala en het leven aldaar.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Fonds voor de Nederlandse Film, Ikon Televisie, Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Cast & Regisseur