compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 26-5 t/m 1-6
Film van de week!
MENU

Hobbyhorse Revolution

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Hobbyhorse Revolution

Hobbyhorse Revolution filmstill

Hobbyhorse Revolution filmstill

Delen op facebook
Hobbyhorse Revolution
Nederlandse première: 25-4-2018
Finland, 2017, 89 min,

Pubermeisjes Aisku, Elsa en Alisa hebben een goedkoop alternatief voor paardrijden: stokpaardjes rijden. Ze zijn er zo goed in geworden, dat ze een rage losmaken in Finland en meedoen aan een groot kampioenschap.

Hobbyhorse Revolution trailer en bijzonderheden

Volgens PR-manager Ada Filppa van de Finse Stokpaardjesfederatie doen minstens 10.000 Finnen regelmatig mee aan stokpaardjesevenementen (bron: CNN)

Trailer van Hobbyhorse RevolutionBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Hobbyhorse Revolutionhttps://i1.ytimg.com/vi/ZqO8b7pHCEU/hqdefault.jpg2018-04-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Selma Vilhunen acteerde eerder in Musta jää (2007).

Synopsis distributeur

Grappige én ontroerende documentaire over Finse tieners met groeipijnen, die hun eigen stem en talent ontdekken in een nieuwe rage: het rijden op ouderwetse stokpaardjes.

Hobbyhorse Revolution is een grappige en ontroerende film over de kracht van de verbeelding en het belang van een groep waar je je goed bij voelt. De documentaire volgt drie jonge meisjes, Aisku, Elsa en Alisa, wier levens zijn veranderd door hun nieuwe hobby: stokpaardjes. Niet iedereen begrijpt wat ze daar leuk aan vinden, maar de meisjes gaan dapper door met hun hobby. Spelen met stokpaardjes is normaal gesproken iets voor kleine kinderen, maar de Finse tieners van nu hebben het naar een nieuw niveau getild. Elk handgemaakt stokpaardje heeft zijn eigen naam en persoonlijkheid. In Finland zijn al zo’n tienduizend fanatieke stokpaardrijders die deze hobby net zo serieus nemen als echte ruiters. De stokpaardjeskoorts verspreidt zich nu ook naar het buitenland. De spanning stijgt naarmate het grote kampioenschap nadert.

Cast & Regisseur

Mariam Njie

Zichzelf (as Mariam 'Aisku' Njie)
Elsa Salo

Zichzelf
Hobbyhorse Revolution poster