compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Hotel Mumbai

Hotel Mumbai

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, historie, thriller

Pitch van Hotel Mumbai
Dev Patel (Arjun)
Dev Patel (Arjun)
Delen op facebook
Hotel Mumbai
Nederlandse première: 2-5-2019
Australië, Verenigde Staten, 2018, 123 min,
Mumbai, India, november 2008. Een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel. De commando's zijn te ver weg en het hotelpersoneel doet er alles aan om de gasten veilig te houden.
trailer en bijzonderheden over Hotel Mumbai
De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, die eerder al vier films inspireerden. De film maakt gebruik van transcripties van telefoongesprekken tussen de gijzelnemers die afgeluisterd werden tijdens de gijzeling. Ook baseert de film zich op honderden uren aan interviews afgenomen met overlevenden en getuigen.
Aanloop van Hotel Mumbai
Hoofdrollen voor Oscargenomineerde Dev Patel, bekend van Slumdog Millionaire en Lion, Anupam Kher bekend van Silver Linings Playbook, Armie Hammer alom beroemd sinds Call Me by Your Name en Nazanin Boniadi bekend van Homeland.
BioscoopAgenda van Hotel Mumbai

Hotel Mumbai in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Het beklemmende en waargebeurde verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel.

Het beklemmende en waargebeurde verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel. November 2008, een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval  op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven als blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Oscargenomineerde acteur Dev Patel (Slumdog Millionair & Lion), Anupam Kher (Silver Linings Playbook), Armie Hammer (Call Me By Your Name) en Nazanin Boniadi (Homeland).