compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 25-5 t/m 31-5
Film van de week!
MENU

La Promesse de l’Aube

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van La Promesse de l’Aube

Charlotte Gainsbourg (Nina Kacew) en Pierre Niney (Roman Kacew, dit Romain Gary)

Charlotte Gainsbourg (Nina Kacew) en Pierre Niney (Roman Kacew, dit Romain Gary)

Delen op facebook
La Promesse de l’Aube
Nederlandse première: 1-8-2019
België, Frankrijk, 2017, 131 min,

Het leven van avonturier Romain Gary doet onwaarschijnlijk aan: hij excelleerde als schrijver, oorlogspiloot, scenarist, regisseur en diplomaat. Maar drijvende kracht achter deze Franse held was zijn maniakale moeder die alleen tevreden zou zijn als haar zoon overal in de beste was.

Bekijk bij:

La Promesse de l’Aube trailer en bijzonderheden

Charlotte Gainsbourg liet zich inspireren voor haar personage Nina, de moeder van Gary, door haar Russische grootmoeder.
De film is genomineerd geweest voor meerdere prijzen en won de juryprijs voor beste speelfilm tijdens Atlanta Jewish Film Festival 2019.

Trailer van La Promesse de l’AubeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Promesse de l’Aubehttps://i1.ytimg.com/vi/wtd9vnljjXI/hqdefault.jpg2019-03-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Romain Gary regisseerde "Les oiseaux vont mourir au Pérou" (1968) — de film staat te boek als de eerste film die een X-keuring kreeg in de VS en in Italië verboden werd — en Killa (1971) — waarvan er twee versies zij één met naaktscènes en één met geklede scènes.
Regisseur Eric Barbier maakte eerder "Le brasier" (1991) en Le dernier diamant (2014).
Voormalig kindacteur Pierre Niney speelde eerder in Frantz (2016), Yves Saint Laurent (2014), 20 ans d'écart (2013) en Comme des frères (2012).
Charlotte Gainsbourg is bekend van Antichrist (2009), Melancholia (2011), Nymphomaniac (I) (2013), Nymphomaniac (II) (2013) en Independence Day: Resurgence (2016).

La Promesse de l’Aube - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Promesse de l’Aube in de bioscoop

Wil je La Promesse de l’Aube zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Aangespoord door zijn moeder laat het leven van avonturier Romain Gary zich lezen als een onwaarschijnlijke actieverhaal: hij excelleerde als schrijver, oorlogspiloot, regisseur en diplomaat.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Van zijn moeilijke jeugd in Polen tot zijn pubertijd in het zonnige Nice tot zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII…Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken, die een leven leefde vol passie en mysterie.

Productiemaatschappij: A Plus Image 7 (in association with), Bruxelles Capitale (participation), Canal+ (participation), Cinémage 11 (in association with), Indéfilms 5 (in association with), Jerico (co-production), Lorette Cinéma (co-production), Nexus Factory (co-production), OCS, Palatine Étoile 14 (in association with), Pathé (co-production), Sofica Manon 7 (in association with), SofiTVciné 4 (in association with), TF1, uFund (in association with), Umedia (co-production)

Cast & Regisseur

Pierre Niney

Roman Kacew, dit Romain Gary
Catherine McCormack

Lesley Blanch
Eric Barbier

Regisseur
La Promesse de l’Aube poster