compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > La Promesse de l’Aube

La Promesse de l’Aube

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDiscriminatie

biografie, drama, filmhuis, romantiek

Pitch van La Promesse de l’Aube
Charlotte Gainsbourg (Nina Kacew) en Pierre Niney (Roman Kacew, dit Romain Gary)
Charlotte Gainsbourg (Nina Kacew) en Pierre Niney (Roman Kacew, dit Romain Gary)
Delen op facebook
La Promesse de l’Aube
Nederlandse première: 1-8-2019
België, Frankrijk, 2017, 131 min,
Het leven van avonturier Romain Gary doet onwaarschijnlijk aan: hij excelleerde als schrijver, oorlogspiloot, scenarist, regisseur en diplomaat. Maar drijvende kracht achter deze Franse held was zijn maniakale moeder die alleen tevreden zou zijn als haar zoon overal in de beste was.
trailer en bijzonderheden over La Promesse de l’Aube
Charlotte Gainsbourg liet zich inspireren voor haar personage Nina, de moeder van Gary, door haar Russische grootmoeder.
De film is genomineerd geweest voor meerdere prijzen en won de juryprijs voor beste speelfilm tijdens Atlanta Jewish Film Festival 2019.
Aanloop van La Promesse de l’Aube
Romain Gary regisseerde "Les oiseaux vont mourir au Pérou" (1968) — de film staat te boek als de eerste film die een X-keuring kreeg in de VS en in Italië verboden werd — en Killa (1971) — waarvan er twee versies zij één met naaktscènes en één met geklede scènes.
Regisseur Eric Barbier maakte eerder "Le brasier" (1991) en Le dernier diamant (2014).
Voormalig kindacteur Pierre Niney speelde eerder in Frantz (2016), Yves Saint Laurent (2014), 20 ans d'écart (2013) en Comme des frères (2012).
Charlotte Gainsbourg is bekend van Antichrist (2009), Melancholia (2011), Nymphomaniac (I) (2013), Nymphomaniac (II) (2013) en Independence Day: Resurgence (2016).
BioscoopAgenda van La Promesse de l’Aube

La Promesse de l’Aube in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Van zijn moeilijke jeugd in Polen tot zijn pubertijd in het zonnige Nice tot zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII…Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken, die een leven leefde vol passie en mysterie.