compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Lawrence of Arabia

Lawrence of Arabia

****1/2
Waardering: 4.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

avontuur, drama, oorlog

Pitch van Lawrence of Arabia
De jonge Britse officier T.E. Lawrence wordt tijdens WO I ingezet om de Duitsers te verjagen in Arabië. Op geheel eigen wijze stort hij zich in het nomaden-leven en maakt hij vrienden met de Arabieren. Uiteindelijk leidt hij hen naar de vrijheid. De Britten, die het Arabische volk minachten, zijn geschokt door zijn amicale omgang met de woestijnbewoners.
Delen op facebook
Lawrence of Arabia
Nederlandse première: 2002
Groot-Brittannië, 1962, 222 min,
bijzonderheden over Lawrence of Arabia
Kreeg 7 Oscars, waaronder de prijs voor beste film (1962). Engelstalig filmdebuut van Omar 'Doctor Zhivago' Sharif. Michel de Carvalho, schoonzoon van Freddy Heineken, speelde als jongetje in deze film. Behalve een klassieke avonturenfilm en een stijlvol oorlogsverhaal is 'Lawrence of Arabia' bovenal een goed uitgewerkt psychologisch drama dat stijf staat van het testosteron.
Aanloop van Lawrence of Arabia
David Lean wordt gezien als één van de belangrijkste Britse regisseurs, vooral bewonderd voor zijn vakmanschap en acteursregie. Hij regisseerde o.a. The Bridge on the River Kwai, Brief Encounter, Great Expectations en Doctor Zhivago en A Passage to India
BioscoopAgenda van Lawrence of Arabia

Lawrence of Arabia in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lawrence of Arabia zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 14 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een jonge Britse officier wordt tijdens WO I ingezet om de Duitsers te verjagen in Arabië. Hij stort hij zich in het nomaden-leven en leidt hen uiteindelijk naar de vrijheid.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen