compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Mijn Rembrandt

***1/20
Waardering: 3.8/5

An epic art-thriller

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Mijn Rembrandt

Mijn Rembrandt filmstill

Mijn Rembrandt filmstill

Delen op facebook
Mijn Rembrandt
Nederlandse première: 5-3-2020
Nederland, 2019, 97 min,

In Mijn Rembrandt komen er twee Rembrandts op de markt. Wat er volgt is totale gekte van ontroering, bedrog, teleurstelling, extatische blijdschap tot een diplomatieke rel. Rembrandt blijkt nog steeds passie los te maken bij de liefhebbers.

Bekijk bij:

Cinemember

Mijn Rembrandt trailer en bijzonderheden

De film ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) 2019 in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

Trailer van Mijn RembrandtBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mijn Rembrandthttps://i1.ytimg.com/vi/j0XNPw75qso/hqdefault.jpg2020-01-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaakster Oeke Hoogendijk maakte eerder de documentaire "Het Nieuwe Rijksmuseum" (2009) en Het Nieuwe Rijksmuseum - De Film (2014).

Mijn Rembrandt - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mijn Rembrandt in de bioscoop

Wil je Mijn Rembrandt zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Documentaire die laat zien wat er gebeurd wanneer twee Rembrandts te koop worden aangeboden: ontroering, bedrog, teleurstelling en extatische blijdschap.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken. Mijn Rembrandt is ‘een prachtige ode aan kunst van eigen bodem’ (Vogue) en ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

Productiemaatschappij: Discours Film

Cast & Regisseur

Nieuws over Mijn Rembrandt