compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Monica in the South Seas

Pitch

In Monica in the South Seas reist Monica in 1975 naar haar geboorte-eiland, het Samoaanse eiland Savaiʻi met het voornemen om 50 jaar na het 'droom'-project van haar ouders Moana: A Romance of the Golden Age (1926) geluid aan de film toe te voegen. Sami van Ingen vindt in de naltenschap van Monica de haar 'originele' geluidsopnames en probeert het project bijna 100 jaar na dato af te ronden.
Delen op facebook
Monica in the South Seas
Finland, 2023, 72 min,

Monica in the South Seas trailer en bijzonderheden

Monica resde samen met direct-cinema-pionier Richard Leacock en geluidstechnicus Sarah Hudson naar de plekken van de originele opnamen om geluiden te verzamelen die ze geschikt vond voor de film. Nu is het gebruikelijk dat geluid en film niet tegelijk worden opgenomen, maar 50 jaar na dato introduceert nieuwe elementen aan het fenomeen authenticiteit. Het 'nieuwe' geluid - soundscape - staat ook op zichzelf als musique-concrète-stuk.

Trailer van Monica in the South SeasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Monica in the South Seashttps://i1.ytimg.com/vi/8OOyJFJ5748/hqdefault.jpg2023-01-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Finse filmmaker en kunstenaar Sami van Ingen is de achterkleinzoon van de baanbrekende documentairemaker Robert Flaherty.

Monica in the South Seas - Bioscopen, Tijden & Tickets

Monica in the South Seas in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Monica in the South Seas zien? Koop of huur de film hier:Monica wil 50 jaar na het 'droom'-project van haar ouders Moana: A Romance of the Golden Age (1926) geluid aan de film toe te voegen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Elokuvayhtiö Testifilmi