compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU

Mrs Lowry and Son

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Mrs Lowry and Son

Timothy Spall (L S Lowry)

Timothy Spall (L S Lowry)

Delen op facebook
Mrs Lowry and Son
Nederlandse première: 5-3-2020
Verenigd Koninkrijk, 2019, 92 min,

In Mrs Lowry and Son zien we de strijd van huurophaler L.S. Lowry om ondanks alle kritiek van zijn moeder om toch zijn passie te volgen om de impact die de industrie heeft op zijn omgeving vast te leggen in een voor die tijd revolutionaire stijl.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Mrs Lowry and Son trailer en bijzonderheden

Het huis dat in de film figureert van de buitenkant is de het echte huis van de Lowry's in Manchester, Lancashire.
Timothy Spall had eerder twee jaar schilderen geleerd, als voorbereiding op zijn rol als J.M.W. Turner in Mike Leigh's biopic 2014, "Mr Turner".

Trailer van Mrs Lowry and SonBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mrs Lowry and Sonhttps://i1.ytimg.com/vi/QqPf3qITzrQ/hqdefault.jpg2020-01-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Adrian Noble regisseerde eerder de klassiekers The Importance of Being Earnest (2015) en A Midsummer Night's Dream (1996).
Vanessa Redgrave (81 tijdens het filmen) is één van de meest gelauwerde actrices die in mer dan 100 films heeft gespeeld en nog steeds actief is, ze is een vaste waarde de afgelopen 60 jaar in films zo was ze te zien in The Butler (2013), The Whistleblower (2010) en Atonement (2007).
Timothy Spall is bijna synoniem geworden met de Britse cinema en was recentelijk te zien in The Party (2017), "Alice Through the Looking Glass" (2016) en The King's Speech (2010).

Mrs Lowry and Son - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mrs Lowry and Son in de bioscoop

Wil je Mrs Lowry and Son zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De kunstenaar L.S. Lowry heeft een passie om de industriële verandering van het landschap vast te leggen. Zijn aan het bed gekluisterde moeder probeert hem te ontmoedigen zijn passie te volgen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Hoewel kunstschilder L.S. Lowry inmiddels als een van de meest gevierde kunstenaars van Groot-Brittannië wordt gezien, ontraadde zijn aan het bed gekluisterde moeder hem altijd zijn passie voor schilderen te volgen.

Mrs Lowry and Son vertelt het verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder. Werkend als huurincasseerder mengt Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities enkel bekritiseert.

Productiemaatschappij: Genesius Pictures

Cast & Regisseur

Timothy Spall

L S Lowry
Vanessa Redgrave

Elizabeth Lowry
Stephen Lord

Mr. Stanhope
Adrian Noble

Regisseur