compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Parasite

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Parasite

Parasite filmstill

Parasite filmstill

Delen op facebook
Parasite
Nederlandse première: 28-11-2019
Zuid-Korea, 2019, 132 min,

De familie van Ki-taek is werkloos, berooid maar vooral hopeloos. De familie houdt zich bezig met het werken voor heel weinig geld in hun smerige appartement. Door geluk zal een zakelijke propositie de weg vrijmaken voor een subtiel schema. Maar hoe kom je van een parasiet af?

Bekijk bij:

CinemembermeJaneAmazon Prime Video

Parasite trailer en bijzonderheden

De film heeft Buil Film Award, Chunsa Film Art Award en Palme d'Or gewonnen. Door het winnen van Palme d'Or zijn ze de eerste Koreaanse film die dit doet. De film is in 77 dagen geschoten.

Trailer van ParasiteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Parasitehttps://i1.ytimg.com/vi/htxuKCJ8m2k/hqdefault.jpg2019-08-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Bong Joon Ho je kan hem kennen van Snowpiercer (2013) en van Okja (2017). De hoofdpersoon van de film is Kang-ho Song je kan hem kennen van The Host (2006) en van Thirst (2009).

Parasite - Bioscopen, Tijden & Tickets

Parasite in de bioscoop

Synopsis distributeur

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Productiemaatschappij: Barunson E&A, CJ E&M Film Financing & Investment Entertainment &, CJ Entertainment, TMS Comics, TMS Entertainment

Cast & Regisseur

Yeo-jeong Jo

Yeon-kyo, Mr. Park's wife
Myeong-hoon Park

Geun-se, Moon-gwang husband.
Woo-sik Choi

Ki-woo, Ki-taek's son
Joon-ho Bong

Regisseur
Parasite poster

Nieuws over Parasite