compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Swimming Pool

Swimming Pool

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksDrugs en alcoholmisbruik

filmhuis, mysterie, thriller

Pitch van Swimming Pool
Swimming Pool filmstill
Swimming Pool filmstill
Delen op facebook
Swimming Pool
Nederlandse première: 18-9-2003
Frankrijk, 2003, 98 min,
Sarah Morton, een succesvolle schrijfster, kampt met een 'writer's block'. Ze gaat naar het Franse buitenverblijf van haar uitgever, waar ze diens mooie en excentrieke dochter Julie ontmoet. Sarah raakt geïntrigeerd door de jonge vrouw die zoveel meer lijkt te genieten van het leven. In een web van fictie, realiteit en moord ontdekken zij elkaars geheimen...
bijzonderheden over Swimming Pool
De eerste grotendeels Engelstalig speelfilm van François Ozon.
Aanloop van Swimming Pool
Na zijn regieopleiding aan de beroemde Franse Filmacademie La Femis draaide François Ozon een hele reeks films op super-8, video, 16mm en 35mm. Veel van zijn korte films deden mee voor competitie op internationale festivals. Met Une Robe d'Été won hij de Léopard de Demain Award op het filmfestival van Locarno. Sitcom, zijn eerste lange speelfilm, ging in competitie voor het Semaine Internationale de la Critique tijdens Cannes 1998. Vooral met zijn speelfilms Sous Le Sable (met in de hoofdrol Charlotte Rampling) en 8 Femmes (met Ludivine Sagnier als een van de 8 vrouwen) brak Ozon door naar een breder publiek.
Recensies van Swimming Pool
BioscoopAgenda van Swimming Pool

Swimming Pool in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.