compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU

Tegen het Vergeten

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Portret van vier mensen in gevecht met hun herinneringen. Een Irakese kunstenaar verwerkt zijn oorlogservaringen, een oude man en dame herkennen hun eigen leven niet meer en een fotograaf vertelt over zijn drang om de beelden die hij tegenkomt vast te leggen.
Delen op facebook
Tegen het Vergeten
Nederlandse première: 8-4-2004
Nederland, 2003, 78 min,

bijzonderheden

Tamara Miranda onderzoekt het mechanisme van het geheugen en de manieren waarop mensen het vergeten proberen tegen te gaan. Ze koos voor een poëtische, collageachtige vorm, die mooi aansluit bij het associatieve karakter van herinneringen. De flarden van herinneringen lopen in elkaar over en zo wordt ook de rol duidelijk van alles waarmee het vergeten wordt tegengegaan: foto's, schilderijen, souvenirs, lijstjes - en filmopnamen.

Aanloop

Tamara Miranda (1969) studeerde fotografische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en Audiovisuele Vormgeving en Programma-maken aan de Academie St. Joost te Breda en volgde de regie-opleiding aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ze regisseerde ook 5 x mijn Kamer (2001).

Recensies van Tegen het Vergeten

Tegen het Vergeten - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tegen het Vergeten in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tegen het Vergeten zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 16 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over ouderen, die dingen vastleggen en archiveren in een strijd tegen het vergeten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Cast & Regisseur