compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > The French Connection

The French Connection

****0
Waardering: 4/5

actie, drama, misdaad, thriller

Pitch van The French Connection
De New Yorkse narcotica detectives 'Popeye' Doyle en Buddy Russo horen dat er een grote partij heroine verscheept gaat worden. Ze beginnen een aantal verdachten en hun Europese contactpersoon nauwgezet gade te slaan. Als in de achterbuurten daardoor problemen ontstaan rond de financiering van deze partij, besluiten de bendeleden de beide detectives te vermoorden.
Delen op facebook
The French Connection
Verenigde Staten, 1971, 104 min,
bijzonderheden over The French Connection
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film sleepte maar liefst vijf Oscars in de wacht, waaronder die voor Beste Film en wordt gezien als één van de beste politiethrillers uit de filmgeschiedenis.
De beklemmende, razend spannende actiescènes en het ijzersterke script met goed uitgewerkte personages maakten de film een kaskraker.
De beroemdste scène uit de film is zonder twijfel de achtervolging. Deze is in één dag opgenomen in de 86th Street te Brooklyn, New York. De meeste stunts zijn niet in scene gezet en slechts minuten voor de opnamen werden omliggende straten afgezet. Zo was de vrouw met kinderwagen die bijna door Hackman omver wordt gereden geen figurant maar een voorbijganger. Er kwamen geen retakes aan te pas.
Aanloop van The French Connection
William Friedkin regisseerde eerder ook "Good Times" (1967), "The Birthday Party" (1968), "The Night They Raided Minsky's" (1968) en The Boys in the Band (1970). Later zou hij ook The Exorcist (1973) regisseren.