compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU

The King

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van The King

Ashton Kutcher (Zichzelf)

Ashton Kutcher (Zichzelf)

Delen op facebook
The King
Nederlandse première: 8-11-2018
Duitsland, Verenigde Staten, 2017, 107 min,

Een muzikale road trip in de Rolls Royce uit 1963 van Elvis Presley met allerlei beroemdheden op de achterbank. Ze zien in Elvis een parallel voor de VS: beiden begonnen jong, mooi en veelbelovend maar in de loop der tijd bezweken beide aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

The King trailer en bijzonderheden

Een scala aan beroemde muzikanten en Hollywoodacteurs reizen mee, zoal Mike Myers, Ethan Hawke, Chuck D, Emmylou Harris en Dan Rather, belichten allemaal andere aspecten van Elvis en van Amerika, van hoe de Amerikaanse droom najagen najagen verwordt in lelijkheid.

Trailer van The KingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Kinghttps://i1.ytimg.com/vi/coeCwCRcUz0/hqdefault.jpg2018-09-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jarecki won eerder de juryprijs bij de Sundance Film Festival, de eerste keer in 2005 voor "Why We Fight" (2005) en de tweede keer in 2012 voor "The House I Live In" (2012).

The King - Bioscopen, Tijden & Tickets

The King in de bioscoop

Wil je The King zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een muzikale road trip in de Rolls Royce uit 1963 van Elvis Presley met allerlei beroemdheden op de achterbank. Ze zien in Elvis een parallel voor de VS: beiden begonnen jong, mooi en veelbelovend.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een heerlijk muzikale roadmovie, een hartverscheurende biografie en tegelijkertijd een messcherpe analyse over de VS; The King is een weergaloze film, die je meeneemt in Elvis’ Rolls Royce op onderzoek naar het land dat hij meer dan 40 jaar geleden achterliet.

Een heerlijk muzikale roadmovie, een hartverscheurende biografie en tegelijkertijd een messcherpe analyse over de VS; The King is een weergaloze film, die je meeneemt in Elvis’ Rolls Royce op onderzoek naar het land dat hij meer dan 40 jaar geleden achterliet. Een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon maar in de loop der tijd bezweek aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht. Jarecki, een van Amerika's meest gelauwerde documentairemakers, bemachtigde speciaal voor deze film Elvis’ Rolls Royce uit 1963. Een scala aan beroemde muzikanten en Hollywoodacteurs reizen mee op de achterbank, al spelend, verhalen vertellend en commentariërend. De rode lijn is het complexe levensverhaal van Elvis Presley. Met het op zo’n losse manier samenbrengen van al deze verschillende mensen, Mike Myers en Ethan Hawke samen met Chuck D, Emmylou Harris en Dan Rather, toont Jarecki een verborgen wijsheid. Elvis was zoveel verschillende dingen voor Amerika. Het verhaal van de Amerikaanse droom, het najagen van geluk, in al zijn grootsheid en lelijkheid, is terug te zien in die van een arme getalenteerde jongen met zwart haar en hoge jukbeenderen. Met ook Billie Holiday, Alec Baldwin, Ashton Kutcher, Rosanne Cash, John Hiatt, Sigur Rós, Immortal Technique en vele anderen.

Productiemaatschappij: Backup Media (in association with), Charlotte Street Films, Ghost In The Machine Films

Cast & Regisseur