compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The King

The King

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van The King
Ashton Kutcher (Zichzelf)
Ashton Kutcher (Zichzelf)
Delen op facebook
The King
Nederlandse première: 8-11-2018
Duitsland, Verenigde Staten, 2017, 107 min,
Een muzikale road trip in de Rolls Royce uit 1963 van Elvis Presley met allerlei beroemdheden op de achterbank. Ze zien in Elvis een parallel voor de VS: beiden begonnen jong, mooi en veelbelovend maar in de loop der tijd bezweken beide aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht.
The King trailer en bijzonderheden
Een scala aan beroemde muzikanten en Hollywoodacteurs reizen mee, zoal Mike Myers, Ethan Hawke, Chuck D, Emmylou Harris en Dan Rather, belichten allemaal andere aspecten van Elvis en van Amerika, van hoe de Amerikaanse droom najagen najagen verwordt in lelijkheid.
Aanloop
Regisseur Jarecki won eerder de juryprijs bij de Sundance Film Festival, de eerste keer in 2005 voor "Why We Fight" (2005) en de tweede keer in 2012 voor "The House I Live In" (2012).
The King - Bioscopen, Tijden & Tickets

The King in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The King zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een muzikale road trip in de Rolls Royce uit 1963 van Elvis Presley met allerlei beroemdheden op de achterbank. Ze zien in Elvis een parallel voor de VS: beiden begonnen jong, mooi en veelbelovend.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Een heerlijk muzikale roadmovie, een hartverscheurende biografie en tegelijkertijd een messcherpe analyse over de VS; The King is een weergaloze film, die je meeneemt in Elvis’ Rolls Royce op onderzoek naar het land dat hij meer dan 40 jaar geleden achterliet.

Een heerlijk muzikale roadmovie, een hartverscheurende biografie en tegelijkertijd een messcherpe analyse over de VS; The King is een weergaloze film, die je meeneemt in Elvis’ Rolls Royce op onderzoek naar het land dat hij meer dan 40 jaar geleden achterliet. Een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon maar in de loop der tijd bezweek aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht. Jarecki, een van Amerika's meest gelauwerde documentairemakers, bemachtigde speciaal voor deze film Elvis’ Rolls Royce uit 1963. Een scala aan beroemde muzikanten en Hollywoodacteurs reizen mee op de achterbank, al spelend, verhalen vertellend en commentariërend. De rode lijn is het complexe levensverhaal van Elvis Presley. Met het op zo’n losse manier samenbrengen van al deze verschillende mensen, Mike Myers en Ethan Hawke samen met Chuck D, Emmylou Harris en Dan Rather, toont Jarecki een verborgen wijsheid. Elvis was zoveel verschillende dingen voor Amerika. Het verhaal van de Amerikaanse droom, het najagen van geluk, in al zijn grootsheid en lelijkheid, is terug te zien in die van een arme getalenteerde jongen met zwart haar en hoge jukbeenderen. Met ook Billie Holiday, Alec Baldwin, Ashton Kutcher, Rosanne Cash, John Hiatt, Sigur Rós, Immortal Technique en vele anderen.