compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Square

The Square

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, komedie

Pitch van The Square
The Square: Claes Bang (Christian)
The Square: Claes Bang (Christian)
Delen op facebook
The Square
Nederlandse première: 9-11-2017
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, 2017, 140 min,
Christian is een curator van een museum wiens autoriteit steeds meer in twijfel wordt getrokken. Zijn nieuwe tentoonstelling The Square nodigt bezoekers uit een altruïstische daad te verrichten. Maar soms zijn je eigen idealen moeilijk na te leven.
trailer en bijzonderheden over The Square
Deze film won op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm, de meest prestigieuze filmprijs ter wereld.
Aanloop van The Square
Deze film is de nieuwste van Ruben Östlund, die eerder met Turist een tragisch doch zeer komisch meesterwerk afleverde.

Bewegingskunstenaar en aap-bewegingen-expert Terry Notary speelde eerder Rocket in Rise of the Planet of the Apes en Dawn of the Planet of the Apes, alsook Kong in Kong: Skull Island.

Elisabeth Moss werd bekend dankzij de film Girl, Interrupted, maar bij het grote publiek vooral dankzij haar rol in de tv-serie 'Mad Men'.

De Deense acteur Claes Bang is in Nederland en België vooral bekend voor zijn gast-rollen in tv-series als 'The Bridge', 'Dicte: Crime Reporter' en 'Borgen'.
Onze recensie
****0

Recensie The Square

Claes Bang en Terry Notary © 2017 Cinemien
Het zijn vaak kleine momenten die als katalysator werken in de films van Ruben Östlund. Zoals een lawine ook in gang kan worden gezet door de miniemste verschuiving die langzaam aanzwelt, totdat er geen houden meer aan is. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van The Square

The Square in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Square zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Christian is een curator van een museum wiens autoriteit steeds meer in twijfel wordt getrokken. Zijn nieuwe tentoonstelling The Square nodigt bezoekers uit een altruïstische daad te verrichten. Van de maker van Turist.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. Christian, de gerespecteerde curator van het museum kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen.
Regisseur Ruben Östlund (Turist, Involuntary) mocht voor The Square de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes.