compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Walzer

Pitch

In Walzer krijgen meer dan honderd jaar oude foto’s krijgen in Walzer een nieuw leven en betekenis. De onbekende foto's zijn verzameld uit privécollecties of gevonden op Marktplaats en rommelmarkten. Duizenden persoonlijke vrouwengeschiedenissen zaten verstopt in dozen en albums. Door deze foto’s in drie dimensies in elkaar te laten overvloeien kunnen hun verhalen eindelijk gehoord worden. Stemmen fluisteren, zingen, schreeuwen en vertellen verhalen, liedjes en gedichten in acht verschillende talen. Walzer brengt zo de eerste feministische golf (1850-1940) tot leven.
Delen op facebook
Walzer
Nederland, 2022, 10 min,

bijzonderheden

Walzer werd gecreëerd door Frieda Gustavs en Leo Erken, met technische ondersteuning van Cris Mollee en Malou Minkjan. Het werk ging in 2022 in première op het BFI London Film Festival, waar het een nominatie kreeg voor de ‘Best Immersive Art and XR Award’.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Frieda Gustavs (Duitsland, 1996) is een in Amsterdam gevestigde muziekcomponist/performer en beeldend kunstenaar. Ze schreef veelgeprezen muziek voor het Opera Forward Festival, Holland Festival en Gaudeamus Muziekweek. In 2020 won ze de Young Art Support Amsterdam Prijs.

Leo Erken (Nederland, 1964) is een beeldend kunstenaar en fotografieverzamelaar die werkt met VR, film en fotografie. Hij is de oprichter van nl12, een mediabedrijf dat VR, film, fotografie en andere projecten over maatschappelijke kwesties produceert.

Walzer - Bioscopen, Tijden & Tickets

Walzer in de bioscoop

Wil je Walzer zien? Koop of huur de film hier:De VR-ervaring is een reis door een landschap van duizenden vrouwenfoto’s uit de eerste feministische golf (1850-1940).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur