compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU

Writing with Fire (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch

In Writing with Fire wapenen Dalit-vrouwen (de zogenaamde laagste kaste) zich met smartphones en doorbreken nieuwstradities met een aandacht voor andere problematieken dan de traditioneel door mannen gedomineerde nieuwsmedia.
Delen op facebook
Writing with Fire (EN subtitles)
Nederlandse première: 31-3-2022
India, 2021, 94 min,

Writing with Fire (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film won 22 filmprijzen, waaronder de Special Jury Award: Impact for Change en de Audience Award tijdens het Sundance Film Festival (2021).

Trailer van Writing with Fire (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Writing with Fire (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/WdvSdA3CY50/hqdefault.jpg2022-03-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Writing with Fire (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Writing with Fire (EN subtitles) in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Writing with Fire volgt het verhaal de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India die volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land. In een nieuwslandschap dat volledig wordt gedomineerd door mannen uit de elite, doorbreken hoofdredacteur Meera en haar hechte team aan journalisten – gewapend met alleen hun smartphones – conventies, zowel aan de frontlinies als binnen de grenzen van hun eigen huis. Het is een actuele en inspirerende documentaire over vrouwelijke journalisten die elkaar ondersteunen om zo te herdefiniëren wat het betekent om krachtig te zijn in een samenleving die tegen hen lijkt te zijn.
Writing with Fire is niet met Engelse ondertiteling maar heeft Nederlandse ondertiteling Alleen voor movies that matter is er ook Engelse ondertiteling.
Writing With Fire is genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Documentary Feature. Deze indrukwekkende film laat het verhaal zien van een nieuwsplatform in India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de laagste kaste. Op 27 maart 2022 vindt de 94e Academy Award uitreiking plaats in Los Angeles.

Productiemaatschappij: Black Ticket Films