compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU

Ace in the Hole

****0
Waardering: 4/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Ace in the Hole

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

drama, film noir, filmhuis

Wil je Ace in the Hole zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Filmklassieker met Kirk Douglas als aan lager wal geraakte journalist die in een mediacircus terechtkomt. Van Billy Wilder.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Genadeloze aanval op de manipulatieve rol van de media in de Amerikaanse samenleving en de op sensatie beluste mediaconsument.

Genadeloze aanval op de manipulatieve rol van de media in de Amerikaanse samenleving en de op sensatie beluste mediaconsument. Een van Billy Wilders meest gedurfde en persoonlijke films, waarin hij geen moeite doet de scherpe randjes af te vijlen. Tegenwoordig geldt Ace in the Hole als een film die zijn tijd ver vooruit was en ook nu nog hoogst relevant is. Filmmaker Spike Lee is een groot bewonderaar van Billy Wilder en in het bijzonder van Ace in the Hole: in Malcolm X citeert hij de eindscène uit Wilders film. Kirk Douglas schittert als Chuck Tatum, een uitgerangeerde journalist die zijn geluk beproeft in Albuquerque. Hier stuit hij op verhaal over een man die is opgesloten in een ingestort gangenstelsel in een berg. Hij weet de reddingsoperatie een weekje te rekken, zodat hij het nieuws nog wat langer kan uitmelken. Billy Wilder schildert hem af als een hebzuchtige wolf die alles doet voor een scoop. Maar ook wij, de aldoor op sensatie beluste mediaconsumenten, krijgen een gitzwarte spiegel voorgehouden.