compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Alexander > Meningen

Alexander

Meningen over de film Alexander

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

avontuur, drama, oorlog

Geef ook je mening over Alexander
7 Meningen over Alexander
-x-stephanie-x-
-x-stephanie..
2-2-2005

"Tsjaah,"
Gezien in: Cineworld, Beverwijk

Ja wat moet je over deze film zeggen. Het is langdradig maar op het einde wel heel mooi. Toch blijf ik bij mening dat de film wel wat korter had mogen duren want inplaats van 3 uur hadden ze er ook gewoon ander half uur van kunne maken dan zou het een leukere film zijn geweest. Als deze film voor king arthur en troy was geweest was het een goeie mooie film geweest. maar vergeleken met die films is deze een flop. Hij is dus te laat uitgebracht als het ware.

Waardering:  **000

pie
pie
11-1-2005

"Waardeloos"
Gezien in: Kinepolis Antwerpen, Antwerpen d.d. 8-1-2005

Een waardeloze film die geen moment kan boeien. Alexander de grote wordt van begin af aan afgeschilderd als een homofiel mietje. Alleen Angelina Jolie is een lichtpuntje met haar voortreffelijke spel.

Waardering:  1/20000

ikbenhet
ikbenhet
9-1-2005

"Slechtste Film van het jaar 2005"
Gezien in: Cinecitta, Tilburg

Ik heb zelden zo verschrikkelijke k*t film gezien niet heengaan zonde van je geld

Waardering:  1/20000

MINOS
MINOS
5-1-2005

"Alexander de zeverfilm"
Gezien in: Euroscoop Maasmechelen, Maasmechelen d.d. 5-1-2005

deze film was nog maar eens het bewijs van de zionistisch filmindustrie van de vs zoals de eerder vertoonde film TROY die vol leugens zat om een paar op te noemen in de film spreekt men over de GRIEKS TROJAANSE oorlog wat in feite een burgeroorlog was tussen 2 GRIEKSE KONINGRIJKEN ,de oorlog duurde niet 10 dagen maar 10 jaar, en ze reisden niet naar TROJE met triremes(GRIEKS oorlogschip)die zijn door de corinthieers uitgevonden rond 600 BC en zo kan ik nog een paar noemen.deze film verteld meer over zijn seksueele geaardheid (wat trouwens ook niet waar is in het oude HELLAS werd homoseksualiteit zelfs bestraft)van deze grote strateeg (op de dag van vandaag gebruiken generaals nog altijd alexanders oorlogstechnieken)dan over zijn belangrijkste veldslagen.en tenslotte de kritiek die paar mensen hebben is onterecht alexander heeft niks verkeerd gedaan is gewoon wraak gaan nemen voor wat de perzen het oude HELLAS hadden aangedaan en is dat kwaad gaan uitroeien tot in de kern en heeft zo de perzen uitgeschakeld voor verdere invallen op gans europa. verder heeft hij alle GRIEKEN verenigd,de GRIEKSE CULTUUR verspreid in het oosten zelfs nu vind je nakomelingen van alexander in azie die dat zelf vertellen, mensen met een blanke huidskleur waar je zelfs in hun taal en gewoontes sporen van het GRIEKS vindt.hij wou gewoon alle volken verenigen liet gemengde huwelijken plaatsvinden en noem maar op voor andere een barbaar en voor andere een held

Waardering:  1/20000

bas_bouwman
bas_bouwman
3-1-2005

"Super maar niet ultiem"
Gezien in: Vue Amersfoort, Amersfoort d.d. 3-1-2005

dit was echt weer zo´n film waar ik weer naar uitkeek.
een film zoals (lord of the rings)en (troy).
ik heb deze film net gezien en toen ik de recenties las vond ik het nogal verwarrend, de ene zei is niet veel aan, maar de meeste waren heel erg positief.
ik ben er heel positief over, ik vond echt super.
hoe het hele verhaal wordt verteld en dat hij als klein jongetje al veel voor elkaar kreeg maar dat hij ook zijn problemen had.
hij heeft een haat/liefde verhouding had met z´n moeder, en dat hij toch op een spciale manier tegen z´n apparte vader aankeek. uiteindelijk blijkt dan ook dat zijn wordt vermoord en dat vermoedlijk door z´n moeder. als je de trailer ziet denk je vooral aan veldslagen, dat is een van de dingen in de film maar niet het grooste gedeelte.
je ziet namelijk vooral wat zijn ambities waren en dat hij een aliantie wilde hebben met de hele wereld, terwijl zijn mannen hem volgde vonden zij dat ze hoger waren als andere stammen en alexander wilden dat juist veranderen, hij wilde gelijk zijn met de andere.
hij krijgt op het begin van de film veel respect omdat hij veel doet voor andere maar veel mensenvan het massadoniesche leger(zijn land) gaan hem lichtelijk haten,
omdat ze op een gegeven moment 7 jaar van huis zijn en de mannen het wel gehad hebben met de wereld, ze willen terug!!
Alexander ziet dan in dat het mooi is geweest en keert huis waards. dit hele verhaal wordt verteld door een ex-elite van zijn personal guard die erbij was. nu mijn mening: ik vond nogmaals erg gaaf maar er zat soms geen vlotheid in de film, het werd soms wat langdradig en dan dacht je wanneer is hij afgelopen, dat heb je niet de hele film maar af en toe.., verder vond ik dat de veldslagen soms wat
onoverzichtelijk waren gefilmt.
tel daarbij op dat de biosfilm ook een beetje dof is en ik op de derde rij zat en je kan begrijpen dat het toch wat onrustig overkomt.
kortom ik vond hem super iet ultiem(door de argumenten)
wel een super aanrader voor op dvd

Waardering:  ****1/2

Nena
Nena
27-12-2004

"Alexander the Barbaar"
Gezien in: Kinepolis City, Utrecht d.d. 25-12-2004

I heb eigenlijk aantal opmerkingen over deze film en de boodschap van hem.

Alexander was eigenlijk niet de grote omdat er meer van dit sort figuren na Alexanders tijd op de arrde zijn geweest. Ik zou u bevoorbeeld Adolf Hitler laten herineren, Maar van die tijd vergelijk met Alexanders tijd is niet zo veel over en Men heeft altijd van history een mythe gemaakt.

Toen Alexander wou Perzie aanvallen de hofdstad van Iran was PersePolis in tegegnwordige proventie Pars (Fars) in Iran. Pas na zes honderd jaar na invasie van Alexander verhuizde hoofdstad van latere perzen naar Tisphoon in nabij huidige Bagdad (Babylon).

Alexander was niet welkom van Perzen en hij heeft altijd netals zijn vader Philippus gevoelen als jaloerzie en haat van Perzen gehad, en daarom heeft hij schiterende paleis van Dariush wat het zelfs een symbool van beschaving en cultuur van perzie was, toen in PersPolis met zijn leger verbrandde en verwoestte en het bleef bijna niets meer van die stad over. er zijn veel fotos op (www.webshots.com) beschikbaar om te kunnen zien wat Alexander met PersPolis heeft gedaan en u kunt zien precies de echte beelden, wat in de film van Alexaner te zien is.

Alexander heeft een militaire overwining geboekt tegen perzen, maar perzie overleefde die barbaarse invasie kon zijn ontwikkeling en de cultuur in de loop van haar lange geschiedenis door te zetten.

Waardering:  1/20000

Kamyab
Kamyab
26-12-2004

"Was je ogen, je kan altijd ook anders zien."
Gezien in: Kinepolis City, Utrecht d.d. 26-12-2004

NAMAZTE, mijn hoogwaardige zielsverwanten.
Het leven van Alexander is een zeer ditructief nachtmerrie geweest gebasseed op haat, hebzucht, en verderfelijke intenties.

Perzieshe rijk van toen had een diepte punt breikt in haar gelorieuze beschaving welke een cruciaal invloed heeft gehad op het westerse en christelijke beschaving van toen en latere tijden. Volgens perzen zelf was Alexander een catastrofe vanuit een bovennatuurlijke kracht die een rijk die zijn besteming had misgelopen was gestuurd.
Dat is de lot van elke andere natie, beschaving en religie dan ook die van zijn ware besteming vervreemd is geworden. Ik hoop dat wij nogsteeds in staat zullen zijn om samen een brede visie te beschikken die berust is op juiste en verheven inzichten. Daarvoor moeten we als eerst van al onze illusies en voorordelen te worden bevrijdt. Welkom in de rijk van zelfonderzoek en meditatie. U bent dan nu de rieziger van u eigen goddelijke reis. U bent de ware alchemist. In deze prachtige reis u zult vanzelf merken dat u aan alle ervaringen, wijsheid en inzichten beschikt dat u geduurende uw reis bij zullen staan. Wilt u meer over deze prachtige reis weten bel dan 030- 2435486 of mail naar deniss68@hotmail.com

Waardering:  1/20000