compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Bridget Jones's Diary

***1/20
Waardering: 3.5/5

Health Warning: Adopting Bridget's lifestyle could seriously damage your health.

Meningen over de film Bridget Jones's Diary

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruik

filmhuis, komedie, romantiek

Recensies van Bridget Jones's Diary
Geef ook je mening over Bridget Jones's Diary
14 Meningen over Bridget Jones's Diary
miekie
miekie
24-10-2001

"Fantastisch!!!!"
Gezien in: Wolff Haarlem, Haarlem d.d. 23-8-2001

Ik heb behalve Notting Hill en een paar andere films nog nooit zon leuke gezien.Persoonlijk vind ik dit soort films het leukste, en de rollen werden door leuke personen gespeeld. Hugh Grant had een rol die hij normaal bijna nooit eerder heeft gespeeld, dat was wel grappig. Ik heb echt nooit zo gelachen om een film, de grapjes waren echt zo leuk!!!!!
Het was een soort drama-comedy-en een romantische film. Hij draait al heel lang, en ik heb hem ook al heel lang geleden gezien, maar als je hem nog niet gezien hebt, raad ik hem zeker aan!!!!

Waardering:  ***1/20

danielle van gieze
danielle van..
11-9-2001

"Geweldig!"
Gezien in: JT Hilversum City, Hilversum d.d. 11-7-2001

Dit is een erg leuke film, ik heb erg gelachen!

Waardering:  ****1/2

Maart
Maart
23-8-2001

"Geweldig!"
Gezien in: City bioscoop, Roosendaal d.d. 27-6-2001

Het is misschien niet de orgineelste film die er gemaakt is, maar wel de leukste!
zoveel herkenning!

Waardering:  ****1/2

Joshlover
Joshlover
26-7-2001

"SUPER GAAF ZO HERKENBAAR"
Gezien in: Vue Alkmaar, Alkmaar d.d. 21-7-2001

geweldige film voor vrouwen vooral!
zovele herkenbare dingen! heel erg lachuh!!

Waardering:  ****1/2

kim
kim
17-7-2001

"Topper"
Gezien in: Vue Heerhugowaard, Heerhugowaard d.d. 13-7-2001

Ze kunnen alles zeggen over deze film, maar goed is ie wel. Heb erg genoten en gelachen. Renee speelt weer erg goed. Het leuke aan de film is inderdaad de zelfherkenning! Ook Brigit heeft last van huilbuien, blunders en putten in haar kont. (ze heeft voor de film overigens wel een paar kilo moeten aankomen). Een aanrader als je vrijgezel bent en je daar heel, heel soms wel eens de balen van hebt.

Waardering:  *****

Mr. Zuko
Mr. Zuko
5-7-2001

"Leuk"
Gezien in: Scene, Venlo

heb me kapot gelachen

Waardering:  *****

Weirdlady
Weirdlady
18-6-2001

"Fantastisch"
Gezien in: Pathé de Munt, Amsterdam d.d. 15-6-2001

Na het boek gelezen te hebben, vol enthousiasme de film bezocht. Ik heb ontzettend genoten van de film, nog niet eerder zoiets gezien. Hoewel het boek erg anders is dan de film, heb ik me daar voor het eerst niet aan geergerd. Ontzettende goede acteerprestaties en een leuke opeenvolging van gebeurtenissen. Petje af voor Renee, ze speelt het fantastisch!
Echte aanrader, vooral voor vrouwen. Als je de film leuk vond, zeker het boek gaan lezen, dat is zelfs nog beter!

Waardering:  ****1/2

Ombratius
Ombratius
12-6-2001

"Leuke film"
Gezien in: Pathé Buitenhof, Den Haag d.d. 9-6-2001

Ikzelf vond het een leuke film om te zien en ik heb erg moeten lachen om de blunders die Bridget maakt.

Waardering:  *****

arianne
arianne
8-6-2001

"Bakvissenfilm"
Gezien in: Midi Theater, Tilburg d.d. 7-6-2001

een verfilming van een biografie; een leuke invalshoek voor interessante film ; maar wat bleek; wat een saai leven heeft bridget gehad zeg met wel heel weinig diepgang..een ieder die zich met haar kan identificeren heeft wel wellicht last van een identiteitscrisis; die alleen te verhelpen schijnt met een goodlooking man; deze hoeft helemaal niet dezelfde interesse te tonen; als hij je maar neemt zoals je bent; raar uitgangspunt als je bedenkt dat Bridget eigenlijk helemaal niet tevreden is met haarzelf en terecht; want ze heeft veel weg van een onbeholpen kind en dat op 32-jarige leeftijd ; echt een bakvissenfilm; je moet wel erg melig zijn om de engelse humor te waarderen; misschien na een paar flessen wijn; ik ben niet saai maar van deze film zakt mijn broek af om maar in de stijl van de film te spreken.
Voor wat betreft de leeftijdsnorm; qua taal boven 12 jaar en qua inhoud alle leeftijden onder de 20.

Waardering:  1/20000

pluis
pluis
7-6-2001

"Uitstekend"
Gezien in: Vue Heerhugowaard, Heerhugowaard d.d. 6-6-2001

perfect

Waardering:  *****

M@MAN
M@MAN
31-5-2001

"Komisch..."
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 29-5-2001

Helaas WEER een romantische komedie, maar wel een met humor. Naar mijn idee goed gecast.

Waardering:  ***1/20

vergruizer3
vergruizer3
30-5-2001

"Bridget Jones a.k.a. Traci Lords"
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 29-5-2001

Bridget is een vrijgezelle vrouw die zich achterover paft en drinkt terwijl ze smachtend op een man wacht. Oh ja, ze is ook nog blond, en dat is te merken ook. Ze duikt de koffer in met Hugh Grant nadat hij haar lastig heeft gevallen met vunzige mailtjes. De "lul" aan wie haar moeder haar probeert te koppelen heeft natuurlijk ruzie met Hugh, en je voelt hem natuurlijk al aankomen..... Bridget en de "lul" zijn voorbestemd om pas aan het eind van de film bij elkaar te komen, maar voor die tijd is er nog ruimte genoeg voor hilarische, gewoon grappige en ontroerende momenten en de filmmaker benut die ruimte alsof hij nog meer drinkt dan Bridget en gaat zich te buiten aan voorspelbaarheden.
Toch zitten er ook onverwachte wendingen in de film. Zoals Hugh Grant die een feestje met hoeren aan zich voorbij laat gaan, terwijl we Hugh in de media bijna alleen maar tegenkomen met vrouwen die dit beroep uitoefenen... Ook Bridget (Renée Zellwegger) heeft een aparte kant. Na een ritje met de cabrio van Hugh is haar kapsel zo getransformeerd dat plotseling heel duidelijk is dat miss Zellwegger een zusje is van onze sexgodin Traci Lords.
Gelukkig ontbrak deze keer ook het applaus voor de veilige landing na afloop van de film niet (al moesten wij daar noodgedwongen zelf voor zorgen...)
Al met al dus een hele voorspelbare feel good film. Maar toch een aardige voorspelbare film. Dat is echter de kracht van de film. Als deze film niet voorspelbaar was zou het echt helemaal geen leuke film zijn.

Waardering:  ***1/20

Vergruizer6
Vergruizer6
30-5-2001

"Semi-leuk open-deur verhaal 'dus leuk?'"
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 29-5-2001

Tilburg had deze week weer eens een dubbel sneak 'Bridgit Jones's Diary' zowel in de Heuvelpoort als op dinsdag in Cinecitta.
Ondanks het feit dat dit een echte feel-good movie is begon ik mij steeds beroerder te voelen. De kracht van de commercie en herkenning (anders kun je echt niet lachen om Bridget Jones's Diary) heeft weer eens toegeslagen. Dat verder louter open deuren humor en Hugh 'Blowjob' Grant nodig is om waarschijnlijk half Nederland naar de bioscoop te krijgen zegt meer over de publieke opinie dan over de kwaliteit van deze film.
De search for mister right (het onderliggende schrijnende probleem 'Tik Tak') waar steeds meer available dames van rond de 30 mee van doen hebben is natuurlijk dusdanig herkenbaar dat vele dames weg zullen zwijmelen in hun eigen leed. Terwijl de oplossing iedere dinsdag in Cinecitta en Knaldinsky rondt loopt (1).

Als je deze film echt wil zien, moet dit betekenen dat je alle episodes van Friends al uit je hoofd kent of verliefd bent op een van de hoofdrolspelers. Ze schijnen allemaal wel iets te hebben al is dat mij niet zo opgevallen. Kortom 6 vindt deze film niet oke!

Waardering:  1/20000

clanpainless
clanpainless
30-5-2001

"Was te verw8en, maar wel leuk"
Gezien in: Kinepolis Enschede, Enschede d.d. 29-5-2001

hugh grant een type rol die hij meestal speelt, maar met het enige kleine verschil dat hij nu eens niet de sul speelt, maar het aantrekkelijke stuk. verder is de film niet zo snel, en de grappen volgen elkaar niet zo snel op.
het is min of meer een "drama comedy".
toch wel een leuke film, heb toch nog wel meerdere malen moeten lachen.

Waardering:  ***1/20