compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

The Discovery Of Heaven

***1/20
Waardering: 3.8/5

Meningen over de film The Discovery Of Heaven

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, fantasy, filmhuis

Recensies van The Discovery Of Heaven
Geef ook je mening over The Discovery Of Heaven
6 Meningen over The Discovery Of Heaven
Coby
Coby
10-12-2001

"Schitterend."
Gezien in: Atlantic, Harderwijk d.d. 7-12-2001

Ik vond de film prachtig van het begin tot het einde .

Waardering:  ****1/2

pjlee
pjlee
24-11-2001

"PERFECT"
Gezien in: Vue Purmerend, Purmerend d.d. 16-11-2001

Uitstekend verfilmd , eindelijk weer eens een film die niet verveeld maar je bezig houdt van begin tot einde.

Waardering:  ****1/2

Caroline
Caroline
9-11-2001

"Indrukwekkend"
Gezien in: De Koning van Engeland (originele locatie), Hulst d.d. 10-10-2001

Op 10-10-2001 was er in Hulst een premiere van deze film voor genodigden van drie jubilerende bedrijven en als werkneemster van een van die bedrijven had ik het voorrecht om deze filmpremiere bij te mogen wonen. Mijn mening over de Discovery of Heaven is een zeer indrukwekkende film van Nederlandse productie maar met een wereldklasse. En Jeroen Krabbe heeft die avond niets te veel gezegd: de film is een lust voor het oog!

Waardering:  ****0

riavanbergen
riavanbergen
5-11-2001

"De wereld ook bekeken vanuit "de andere kant""
Gezien in: Vue Nijmegen Walstraat, Nijmegen d.d. 29-10-2001

Het boek gelezen, en nu dan de film. De film is een voldoende gecomprimeerde versie van het boek. De wijze van filmen is in de stijl van Krabbe die spreekt mij aan. Duidelijk is te zien dat "vroeger" is gefilmd in de "moderne" tijd. Maar dat stoort niet echt. Geeft ergens iets surrealistisch. Het doet niet af aan het verhaal op zich. De gehele film is wonderlijk, net als het boek. Echter zodanig dat je toch geboeid blijft kijken. De moeite waard. Mooie plaatjes. De rol van Onno is fantastisch. Een film die ergens wel past in de periode na 11 september 2001.

Waardering:  ****1/2

Gudo
Gudo
30-10-2001

"Stephen Fry is geweldig"
Gezien in: Babylon, Den Haag d.d. 25-10-2001

Laat ik voorop stellen dat ik het bewierrookte boek van meneer Mulisch niet gelezen heb. Toch kan ik aanvoelen dat het verhaal beter past in boekvorm dan op het witte doek. Het hele "hemel" gedeelte van de film komt eigenaardig over en als toeschouwer weet je niet echt wat je er mee aanmoet. De grote symboliek die Mulisch vast in zijn boek heeft zitten kon ik hier niet vinden. Wat wel overeind bleef was een behoorlijk geacteerd en vooral degelijk geregisseerd drama over vriendschap en opoffering. De rol van Stephen Fry is werkelijk subliem. Hij is grappig en ernstig tegelijk en brengt de film tot een hoger niveau. Wat valt er nog meer te zeggen...oh ja, voor de duurste nederlandse productie heeft deze film ernstig beroerde special effects. De muziek van Henny Vrienten heb ik stomweg niet gehoord. Misschien is dat Vrienten wel een compliment. Een intrigerende, maar ietwat onbevredigende film. Krabbe's Left Luggage was misschien ongecompliceerder, maar wel doeltreffender.

Waardering:  ***1/20

vergruizer3
vergruizer3
24-10-2001

"De engelen zijn in de greep van de duivel geraakt maar hebben het niet door..."
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 23-10-2001

Vergruizer 6 had wederom de sneak juist voorspeld. Aardige film over engelen met een fokprogramma voor mensen, waarbij ze aanzetten tot overspel, buitenechtelijke sex en socialisme. Niets wordt geschuwd om 2 blauwe plakaatjes terug bezorgd te krijgen (zelf zijn ze te lam om ze te gaan halen).
Jeroen Krabbuh die het boek van Mülisch verfilmde heeft een eigenaardige aandacht voor details. Zo halen ze een antieke telefooncel van stal om te laten zien dat een deel van de film zich afspeelt in 1967 terwijl ze bijvoorbeeld gloednieuwe zonnepanelen wel op gebouwen laten zitten. En zo zitten er nog heel wat anachronismen in deze film. Leuk detail is als blijkt dat de hoofdpersoon aan het eind van de film over Douwe Dabberts toverknapzak blijkt te beschikken. Hij loopt met een rugzak rond die dan wel en dan weer niet zichtbaar is.
Zoals het een Nederlandse film betaamt worden ontblote gelachtsorganen niet geschuwd en is er ook een stevige vrijpartij met schoonmoeder.
Al met al een aardige film die uitnodigt tot het afstoffen van het boek van Mülisch. Volgens vergruizer 1 wordt deze film in de VS. een grote hit. Nr. 9 vond hem teveel op de vierde man lijken.
gewoon kijken!

Waardering:  ****0