compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Score > Meningen
The Score

Meningen over de film The Score

Recensies van The Score

Geef ook je mening over The Score

5 Meningen over The Score

teuntie
teuntie
22-11-2001

"Top"
Gezien in: Pathé de Munt, Amsterdam d.d. 18-11-2001

Niets aantrekken van die azijndrinkende zogenaamde elitaire ctitici maar gewoon de film gaan zien en genieten van -en waarvoor hij gemaakt is. Ik vond hem spannend en goed geakteerd en een lust om naar te kijken daar kunnen ze nog wat van leren ( heren/dames van discovery of heaven ).

Waardering:  ****1/2

pantagruel
pantagruel
17-11-2001

"Veel geschreeuw weinig wol"
Gezien in: Centrum, Nijmegen d.d. 16-11-2001

Zo na door de trailer lekker gemaakt te zijn, The score gekeken. OK gedegen acteer werk van DeNiro. Brando is echt over zijn top met enkel z'n lisp overtuigd hij niet.
De film zelf, echt Amerikaans, alle clues lagen voor het oprapen, weinig laat men aan de kijker over om bij elkaar te puzzelen. De actie is ok, maar bij tijden ongeloofwaardig. En ja de laatste 15 minuten moest er 'even' een einde aan worden gemaakt. Gauw de ontknoping en dan de aftiteling of is het de afgang ??

Waardering:  1/20000

Gudo
Gudo
30-10-2001

"Stierlijk vervelende film"
Gezien in: Pathé Scheveningen, Den Haag d.d. 27-10-2001

De Niro, Brando en Norton in een film...dat moet iets bijzonders zijn zou je denken. En dat is het hem nou juist, bijzonder is de film allerminst. Centraal staat een kluiskraak die moet worden uitgevoerd door een oude rot die, ja daar komt 'ie, nog een keer een vuil klusje op wil knappen voor hij meer in het leven met zijn vrouwtje wil investeren. Brando, zo groot als een potvis, is de opdrachtgever en Norton de jonge, intelligente knaap die hulp aan komt bieden.
Voor ik "The Score" ging kijken werd me al verteld: let op het einde. Wat een verrassing! Ik vertel u dit: een beetje ervaren filmkijker ziet het na een kwartier al aankomen. Er zit juist geen ENKELE verrassing in! De film draaft maar op zijn dooie gemakje voort zonder dat er ook maar iets gebeurd.
Dit is vooral sneu voor Edward Norton. Hij bewijst het opnieuw: deze jongen is de beste acteur van zijn generatie. In z'n eentje weet hij de veteranen Brando en DeNiro compleet van de kaart te vegen. Als u "The Score" gaat zien, doet u dit dan vooral voor zijn knappe acteerprestatie. Brando is verder beschamend 'onleuk', maar ik heb vooral een opmerking te maken bij de heer DeNiro. Ik wil hem de eerste tien jaar niet meer in de bioscopen zien. Zijn verveelde kop zien we veels te veel, vooral in dit soort automatische piloot-rollen.
Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar DeNiro vind ik stomweg niet interessant meer.
Jammer, jammer, jammer...The Score is typerend voor filmjaar 2001...een produkt zonder uitdagingselementen. Kubrick tolt rond in zijn graf.

Waardering:  **000

M@MAN
M@MAN
19-10-2001

"Waarom Marlon Brando?"
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 16-10-2001

Zoals verwacht goed acteerwerk van De Niro en Norton. Lekker lopende film met een spannende 'Score'. Verder niet bijzonder wat betreft het verhaaltje maar De Niro en Norton maken dat ruimschoots goed. Alleen vraag ik me af wat Brando hier nou had te zoeken... misschien had-ie geld nodig ofzo...

Waardering:  ****0

Carol Anne
Carol Anne
2-9-2001

"Ijzersterk!"

Deze film heb ik op DVD (uit India) gezien.
Zeer spannende film met 2 "sterke" acteurs.
Vette clue zit achter het verhaal!

Waardering:  ****1/2