compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > 47e editie IFFR van start
Jimmie Fotoreportage

47e editie IFFR van start

Première Jimmie

25-1-2018 De belangrijkste internationale filmfestival van Nederland, het Internationaal Film Festival Rotterdam, ging gisteren officieel van start met de première van de films Jimmie. BiosAgenda nam een kijkje bij deze art-house-filmfestival.

Delen op facebook

Jimmie is vier jaar oud. Zijn vader heeft hem verzekerd dat hij zijn moeder, die plotseling verdwenen is, weer terug zal zien. Jimmie gelooft hem; welke kleuter zou dat niet doen? Ook als zijn prettige leventje in Stockholm nog verder uiteenvalt, blijft Jimmie zich vastklampen aan beloftes. Aan een volwassen hand, een vriendelijk gezicht, zijn trouwe knuffel.

Art-house-filmfestival IFFR kent een zeer diverse filmprogramma. Vorig jaar trok het festival maar liefst 314.000 bezoekers en zo'n 2500 nationale en internationale filmprofessionals (regisseurs, filmproducenten, journalisten). Tijdens het International Film Festival Rotterdam verandert Rotterdam voor twee weken in een filmstad.

Het programma van IFFR is onderverdeeld in vier secties, die elk hun eigen sfeer, stijl, kleur en toon hebben. Bezoekers kunnen aan de hand van de secties kiezen op welke wijze ze verrast, vermaakt of uitgedaagd willen worden.

Bright Future (geel) bestaat uit veelal jonge, opkomende talenten die hun eigen stijl en visie ontwikkelen in originele en vaak gedurfde werken.

In Voices (blauw) films die zich onderscheiden door hun volwassen kwaliteit en krachtige en actuele geluid. Voices bevat werken van met name gevestigde filmmakers met een onderscheidende stem.

Deep Focus (groen) toont makers met een autonoom oeuvre en filmauteurs die met hun werk reflecteren op het eigen medium, oud of nieuw.

In Perspectives (rood) worden de belangrijkste themaprogramma’s gepresenteerd en relevante sociale en politieke kwesties belicht.

De 47ste editie van International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 24 januari t/m 4 februari 2018.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.