compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Aanloop naar het Nederlands Film Festival

Aanloop naar het Nederlands Film Festival

Nederlands Online Film Festival al volop aan de gang

7-8-2009 Van 23 september tot en met 2 oktober 2009 vindt in Utrecht de 29e editie van het Nederlands Film Festival plaats. De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

Delen op facebook

Dit jaar staat Utrecht in het najaar weer langer dan een week compleet in het teken van de Nederlandse film. Het programma staat bol van (premières van) de beste Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama’s - geschikt voor jong en oud - met als hoogtepunt de uitreiking van de felbegeerde Gouden Kalveren.

In de aanloop naar het festival is het Nederlands Online Film festival al volop aan de gang. Het NOFF is de online competitie waar korte films tot 10 minuten in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie tot tien minuten worden vertoond. Tot eind augustus worden op de website www.noff.nl nieuwe films toegevoegd. Daarna kan het publiek stemmen welke film de NOFF Publieksprijs moet winnen.

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2009 is "Tramontana" van Ramón Gieling. Verder zullen o.m. de premièrefilms Happy End, Carmen van het noorden, Alles stroomt en Lover of Loser te zien zijn.

De gast van het jaar is dit keer acteur Jack Wouterse. Het festival brengt eerbetoon aan hem met een uitgebreid programma.

Zoals ieder jaar worden er ook dit jaar 9 tot 15 films per categorie uit het totale Hoofdprogramma geselecteerd voor de Gouden Kalf-competitie. Het hoogtepunt van de competitie, de uitreiking van de Gouden Kalf, vindt plaats op 2 oktober 2009.

Naast dit alles is er nog een dagelijkse talkshow met Matthijs van Nieuwkerk vanuit het Festivalpaviljoen, er worden verschillende feesten georganiseerd met concerten, er is plaats voor audiovisuele kunst in het filmprogramma Re:visie. Daarnaast kan er gegeten worden onderwijl kijkend naar acteurs die over hun filmervaringen vertellen, Anneke Blok en Robert de Hoog onthullen dit jaar 'de tegels' op de Filmboulevard. En de VPRO houdt filmliefhebbers iedere werkdag op de hoogte van de Nederlandse film door interviews en reportages.

Kijk voor meer informatie op de homepage van het nederlands Film festival: http://www.filmfestival.nl.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.