compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Alles is Liefde grootste kanshebber Gouden Kalf

Alles is Liefde grootste kanshebber Gouden Kalf

Vrijdag worden winnaars bekendgemaakt

1-10-2008 De succesvolle romantische komedie Alles is liefde van Joram Lürsen is op het Nederlands Filmfestival in Utrecht zeven maal genomineerd voor een Gouden Kalf. Vrijdag worden de winnaars bekendgemaakt.

Delen op facebook

De Gouden Kalveren zijn de belangrijkste filmprijzen die in Nederland uitgereikt worden. Alles is liefde was bij het grote publiek al bijzonder populair. De film wist eind vorig jaar bijna 10 miljoen euro op te brengen, een record voor een Nederlandse film. Met zeven Gouden Kalf-nominaties kan hier een extra gouden randje aan toegevoegd worden.

Ook het drama Het Zusje van Katia werd veelvuldig genomineerd. De film over een 13-jarig meisje dat met haar Russische zus verzeild raakt in de wereld van de Amsterdamse prostitutie werd zes maal genomineerd.

Bloedbroeders en Het echte leven kregen beide vijf nominaties. Dunya & Desie kreeg er drie, TBS en Tiramisu werden tweemaal genomineerd.

Om de Gouden Kalf voor beste speelfilm van het afgelopen jaar strijden Alles is liefde, Dunya & Desie en Het Zusje van Katia. Het Kalf voor beste regie kan nog naar Mijke de Jong (Het Zusje van Katia), Arno Dierickx (Bloedbroeders) en Joram Lürsen (Alles is liefde) gaan.

Vrijdag zullen de winnaars van de Gouden Kalveren bekendgemaakt worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.