compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 19 2009

Box Office Update - week 19 2009

Star Trek verslaat X-Men

Star Trek kwam deze week binnen op de eerste plaats en stootte hiermee X-Men van de troon. Verder zeer weinig verandering.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Gister berichtten we over de twee kaskrakers die afgelopen weekend voor hoge bezoekersaantallen zorgden in de Nederlandse en Amerikaanse bioscopen. Star Trek heeft afgelopen weekend X-Men Origins: Wolverine verslagen. De nieuwe film van J.J. Abrams bracht een goede 300 duizend euro op. X-Men zakte als gevolg hiervan één plaats.

17 Again en He's Just Not That Into You zakten beiden ook één plaats en belandden respectievelijk op nummer drie en vier. Knowing, Monsters vs. Aliens en The Reader behielden hun vijfde, zesde en zevende plaats. Fast & Furious zakte vier plekken naar de achtste, Beverly Hills Chihuahua behield zijn negende en Slumdog Millionaire belandde van de achtste op de tiende plek.

Deze week gaan negen films in première. Het vervolg op The Da Vinci Code, Angels & Demons draait vanaf donderdag in 130 zalen. De film heeft al veel ophef veroorzaakt, vooral bij het Vaticaan, waar de film voor een deel zou worden gefilmd. Universal Pictures brengt de nieuwe animatiefilm Coraline uit. In de film van de maker van The Nightmare Before Christmas ontdekt een meisje achter een geheime deur een alternatieve versie van haar leven.

De producenten van Little Miss Sunshine lanceren deze week Sunshine Cleaning over een moeder die met haar zus een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in misdaadlocaties opzet om het schoolgeld van haar zoon te kunnen betalen. Van de maker van American Beauty komt deze week Towelhead, over een meisje dat worstelt met haar seksuele obsessie, een schijnheilige militair en haar strenge vader tijdens de Golfoorlog. In het drama The Burning Plain zijn Charlize Theron, Kim Basinger en het nieuwe talent Jennifer Lawrence te bewonderen.

De horrorfilm Eden Lake gaat over de onvoorspelbaarheid van pubers. Een jong koppel wordt tijdens hun vakantie lastig gevallen door een stel jongvolwassenen en dit gaat van slecht tot erger. In Silent Wedding wordt een bruiloft in Roemenië in stilte doorgezet wanneer het Russisch leger arriveert. Ten slotte proberen in de Cannes-inzending Linha de Passe vier broers elk hun eigen draai te vinden in Sao Paolo.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.