compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Filmmaker Wouter van Luijn doodgeslagen

Filmmaker Wouter van Luijn doodgeslagen

Uit de hand gelopen beroving ging om 700 euro

15-7-2018 De 34-jarige Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn is in de nacht van donderdag op vrijdag op het Spaanse eiland Mallorca doodgeslagen. Dat bevestigt de Nederlandse ambassadeur in Spanje. Het zou gaan om een uit de hand gelopen beroving.

Delen op facebook
Wouter van Luijn (c) Wouter van Luijn 2018

Wouter van Luijn (c) Wouter van Luijn 2018

Volgens de Spaanse krant Ultima Hora ging het om een cokedeal die misliep, waarbij de dader of daders Van Luijn 700 euro afhandig wilden maken. De man die de zwaargewonde filmmaker naar het ziekenhuis bracht, is als verdachte opgepakt. Hij moet binnenkort voorkomen.

Volgens Ultima Hora kwam Van Luijn na een feest in de plaats Calvia in contact met twee Pakistaanse mannen die hem zouden helpen om cocaïne te kopen. Toen ze op de plaats van bestemming waren ging het mis toen onbekende personen zagen dat Van Luijn 700 euro in zijn portemonnee had. Hij werd vervolgens in elkaar geslagen. Dit gebeurde op een van de gevaarlijkste plekken van Mallorca, de wijk Son Banya.

De verdachte bracht hem naar het ziekenhuis, met het verhaal dat hij Van Luijn aantrof nadat deze door 4 of 5 jonge mensen in elkaar was geslagen. De zwaargewonde filmmaker overleed in het ziekenhuis.

Wouter van Luijn heeft de montage van veel bekende Nederlandse films gedaan, waaronder Aanmodderfakker (2014) met Gijs Naber en La Holandesa (2017) met Rifka Lodeizen. Voor de kickboksfilm Wolf (2013) werd hij voor een Gouden Kalf genomineerd.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.