compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Get Out recensie
Filmrecensie
****0
Waardering 4/5

Get Out recensie

'Geweldige mix van horror en satire'

20-4-2017 Jordan Peele kennen we in Nederland als de helft van het duo Key & Peele, die samen de gelijknamige sketchshow maakte voor Comedy Central. Met zijn debuut als regisseur stort hij zich op de horror. Of is het vooral satire?

Delen op facebook

In Get Out maken Chris (Daniel Kaluuya) en Rose (Allison Williams) zich klaar voor een weekendje naar het huis van haar ouders. Chris is nerveus: het is niet alleen de eerste keer dat hij hen gaat ontmoeten, ze zijn ook niet op de hoogte van het feit dat hij zwart is.

Eenmaal daar aangekomen wordt Chris hartelijk ontvangen door de ouders, gespeeld door Bradley Whitford en Catherine Keener. Ze proberen hem er al snel ervan te verzekeren dat ze enkele moeite hebben met zijn huidskleur. 'I would've voted for Obama a third time, if possible aldus de vader. Toch is er iets niet helemaal pluis: in het huis werken twee zwarten mensen: een man in de tuin en een vrouw in de keuken. Ze gedragen zich als lege hulzen, met een enge glimlach. Iets uit "The Invasion of the Body Snatchers" of The Stepford Wives. Als Chris door de moeder wordt gehypnotiseerd om van het roken af te komen wordt Chris steeds meer paranoide.

© Universal Pictures

© Universal PicturesHet is nu goed om niet meer van het plot te vertellen anders verklap ik teveel. Get Out wordt vanaf dit moment steeds spannender en de paranoia begint goed te werken. De mensen beginnen zich steeds vreemder te gedragen, de muziek wordt steeds creepier.

Als horrorfilm werkt Get Out uitstekend maar wat deze film zo goed maakt is de mix met satire. Jordan Peele geeft in zijn film commentaar op het feit dat veel mensen denken dat de Amerikaanse samenleving niet meer bezig is met ras. Zo voert hij een groep vrienden van de ouders op die allemaal vooral het goede bedoelen, maar het verkeerde zeggen. I know Tiger! zegt een gepensioneerde golfer. Een andere vrouw vraagt aan Rose of het klopt wat ze zeggen, nadat ze naar Chris' kruis heeft gekeken. Pijnlijke dialogen waarvan je weet dat ze uit het echte leven zijn gegrepen.Door de satirische kant, en de komische noot gegeven door comedian LilRel Howery, komt gewelddadige finale komt daardoor hard binnen. Deze mix van horror en satire is iets wat we nog niet eerder hebben gezien en verdient het om gezien te worden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.