compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Interview: Meisjes van Thijs
Interview

Interview: Meisjes van Thijs

In februari 2011 spraken we spraken met regisseur Joris van den Berg en producenten Sanne Cousijn en Camiel Zwart van De Meisjes van Thijs. De internetserie komt nu naar Comedy Central. Lees nu nogmaals ons interview met de makers!

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Meisjes van Thijs is een idee van Joris van den Berg die hiervoor actief was als regisseur van onder andere Onderweg Naar Morgen. Na deze serie had hij de behoefte om iets nieuws te maken. Hij legde zijn idee voor aan oud Filmacademie studiegenoten Sanne Cousijn en Camiel Zwart die sinds vijf jaar Blackframe bestieren.

Joris van den Berg (JB): Ik wilde iets maken puur omdat het kon. Ik wilde leuke dingen maken en niet dingen in opdracht. Ik wilde iets korts, iets wat relatief eenvoudig te maken was en wat op internet te zien zou zijn. Toen ben ik gaan nadenken over wat productioneel simpel was maar waar je wel verschillende mensen in kan gebruiken en waar je langer mee kan doorgaan. Toen heb ik een eenvoudig format bedacht waar je wel zo veel mogelijk filmpjes mee kan maken.

Biosagenda: Hoe is het format dan uiteindelijk ontstaan?

JB: Ik weet niet meer precies hoe het format is ontstaan. Ik weet wel dat ik het heel leuk vind als mensen zich in gênante situaties werken zonder dat ze zich bewust zijn van de gênante situaties. Daardoor gaan ze te lang door in die situatie. Dan wordt het een beetje pijnlijk.

Sanne Cousijn (SC): je kijkt er eigenlijk naar met plaatsvervangende schaamte.

JB: Ja plaatsvervangende schaamte. Maar omdat de personages het zo goed proberen blijf je de personages wel sympathiek vinden.Biosagenda: Hoe gaat het een productieproces van een aflevering in zijn werk?

SC: De scripts zijn aan regels gebonden. Het moet zich overal kunnen afspelen en iedereen moet er in kunnen. Zo zitten er geen slagers met één oor in. Dan hoef je als producent niet te zoeken naar slagerskleding en iemand met één oor. Wij kiezen zelf een locatie uit en dan gaan we aan de slag. We hebben een clubje cameramensen die we kunnen vragen. Dan bellen we rond om te vragen wie er zin heeft. Het geluid en montage doen we zelf. Het is een klein groepje eigenlijk.

Camiel Zwart: En Joris heeft een heel arsenaal aan meisjes.

JB: Ik regel de meisjes en de scripts en Camiel en Sanne doen de rest. We zijn in oktober online gegaan en toen hadden we wel bedacht dat we elke week een aflevering online wilden hebben. Dan moet je wel zorgen dat je om de week kunt draaien want we maken twee afleveringen tegelijk. We moeten daarmee ook rekening houden met David Lucieer die de rol van Thijs speelt.

SC: Ja iedereen doet dit wel in zijn vrije tijd. Ondanks dat wij een productiekantoor hebben is dit iets dat wij er bij doen in het weekend omdat we het leuk vinden.Biosagenda: wat is eigenlijk de ambitie van de serie?

JB: Je begint er mee omdat je het leuk vind maar op een gegeven moment krijg je steeds meer leuke reacties. Dan is het een beetje naïef om te denken dat je het alleen maar voor de lol doet. Een concrete ambitie is er niet maar ik denk wel dat zoiets als Meisjes van Thijs in de toekomst meer gemaakt geworden en dat wil ik ook meer gaan doen. En we zouden het ook heel tof vinden als Meisjes van Thijs op televisie komt. Dat lijkt vreemd, maar het oude medium van televisie blijft toch wel magisch. Ik denk dat het zich daar ook wel goed voor leent.

Biosagenda: zijn Amerikaanse websites als Funnyordie of Collegehumor van invloed op de serie?

JB: Funnyordie en Collegehumor zijn heel erg sketchmatig en ik denk dat dat heel goed in Nederland ook zou kunnen. In Amerika heb je wel meer mensen die grappig zijn en er is een grotere afzetmarkt. Daar is het volgens mij ook makkelijker om daar partijen te vinden die er geld in willen steken. Maar en serie als Very Mary Kate is wel inspirerend. Het is heel grappig en het is ook heel simpel. Zij is letterlijk twee personages in een rare scene. Dus het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Biosagenda: Denken jullie dat jullie nog lang door kunnen gaan met deze serie?

JB: ik denk dat we makkelijk nog 30 afleveringen kunnen maken. We hebben nog genoeg ideeën en meisjes daarvoor. Ik kan me wel voorstellen dat we daarna met hetzelfde personage iets anders kunt gaan doen. We zouden morning after scènes kunnen doen. Of dat hij het iedere aflevering met iemand probeert uit te maken. Het zou ook wel mooi zijn als we er wat geld mee verdienen.

SC: Ja dan kan je er ook mee tijd aan besteden. Nu zijn we er toch een dag aan kwijt aan Meisjes van Thijs. Als je er geld voor krijgt kan je misschien wel meer tijd aan besteden. We gaan binnenkort eens een rondje bellen of er een mogelijkheid is om dit uit te breiden en groter te maken. Maar als dat niet lukt is het ook goed.


Links:
  1. Facebookpagina met veel foto
  2. Officiele website
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.