compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Jan de Bont regisseert Tomb Raider II

Jan de Bont regisseert Tomb Raider II

2-8-2002 De Nederlandse regisseur Jan de Bont gaat de tweede Tomb Raider-film maken. Dat heeft de Nederlandse distributeur UIP woensdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

De productie, die voorlopig Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life heet, is het vervolg op het wereldwijde kassucces Lara Croft: Tomb Raider uit 2001.

De opnamen zullen vanaf eind augustus plaatsvinden in Griekenland (Santorini), Afrika en China. Tomb Raider 2 wordt de vijfde film die Jan de Bont regisseert. Eerder maakte de Nederlander kassuccessen als Speed (1994), Twister (1996) en The Haunting (1999). Als producent was hij verantwoordelijk voor onder meer Minority Report (2002), de nieuwe film van Steven Spielberg en Tom Cruise.

De in Eindhoven geboren De Bont (1943) verwierf in de jaren '80 en '90 wereldfaam als cameraman van grote Hollywood-regisseurs als Paul Verhoeven (Flesh & Blood, Basic Instinct), John McTiernan (Die Hard, The Hunt for Red October), Joel Schumacher (Flatliners) en Richard Donner (Lethal Weapon).

De rol van de bevallige miljonairsdochter en archeologe Lara Croft wordt in het vervolg weer vertolkt door Oscar-winnares Angelina Jolie. Ook Jon Voight prolongeert zijn rol als Lara Crofts vader.

Het verhaal draait in deel 2 om de mythologische Doos van Pandora waarop een Chinese maffiabende aast. Een van de hoogtepunten van de film moet een achtervolgingsscène per motor over de Chinese Muur worden. Om de actiescènes in de film grotendeels zelf te kunnen doen, trainde Jolie maanden met het Canadese theatercircus Cirque du Soleil.

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life is in juli 2003 in de Nederlandse bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.