compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Marie Trintignant (41) overleden

Marie Trintignant (41) overleden

1-8-2003 De Franse actrice Marie Trintignant is vrijdag in een ziekenhuis in het Franse Neuilly-Sur-Seine overleden. Donderdagavond was ze naar Frankrijk overgebracht vanuit Litouwen, waar ze afgelopen zondag in coma raakte na te zijn geslagen door haar vriend, de Franse rockzanger Bertrand Cantat. Trintignant, die al enkele dagen hersendood was, is 41 jaar geworden.

Delen op facebook

Trintignant, dochter van de acteur Jean-Louis en de regisseur Nadine Trintignant, speelde vanaf jonge leeftijd in dertig films, waarvan een aantal is geregisseerd door haar moeder Nadine. In Litouwen waren in juni de opnames begonnen van Colette, een film over de gelijknamige Franse schrijfster, waarin zij de hoofdrol vertolkte en die eveneens werd geregisseerd door haar moeder. Tot de bekendste films waarin Marie Trintignant speelde behoren Une Affaire de Femmes (1988), Les Amants du Pont-Neuf(1991), Ponette (1996) en Harrison's Flowers (2000). Recentelijk was ze te zien in Corto Maltese: La cour secrète des Arcanes (2002) en Total Kheops (2002).

Cantat, de zanger van de populaire Franse rockband Noir Désir, blijft in ieder geval tot 14 augustus in voorlopige hechtenis, bepaalde een Litouwse rechtbank donderdag. Voor de rechter verklaarde Cantat spijt te hebben van wat er is gebeurd, maar zei hij dat het een ongeluk was en geen misdrijf.

Volgens Cantats advocaat had de zanger zijn vriendin in een dronken bui geslagen, waarna zij haar bewustzijn verloor en viel. Pas na enkele uren zou Cantat (39) zich hebben gerealiseerd dat Trintignant niet sliep, maar dat ze buiten bewustzijn was. Volgens het ziekenhuis in Vilnius waar ze werd verpleegd lag de actrice al zeker twee uur in coma toen de ambulance arriveerde. De moeder van het slachtoffer, de regisseuse Nadine Trintignant, beweert dat de levenskansen van haar dochter veel groter zouden zijn geweest als ze meteen hulp had gekregen.

Bron: Nieuws.nl


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.