compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Broeders - NFF 2017
Filmrecensie
***1/20
Waardering 3.5/5

Recensie Broeders - NFF 2017

Deze week ging op het Nederlands Film Festival Broeders in premire. In dit spannende drama moeten twee broers op zoek naar hun jongere broertje. Die is richting de Syrische grens vertrokken om te helpen in een vluchtelingenkamp - althans, dat denkt de familie.

Delen op facebook
Still uit Broeders © 2017 Corrino Drama

Still uit Broeders © 2017 Corrino Drama

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hassan (Achmed Akkabi) is succesvol cabaretier, zijn oudere broer Mourad (Walid Benmbarek) dient bij de landmacht. Wanneer hun jongere broertje Yasin (Bilal Wahib) verdwijnt naar Jordanië om te helpen in een vluchtelingenkamp krijgt zijn familie in Nederland een bezoekje van de politie. Het vermoeden bestaat dat Yasin zich bij een terroristische organisatie heeft aangesloten. Zonder overleg met de rest van zijn familie besluit Hassan naar Jordanië te reizen om zijn broertje op te gaan halen. Hevig gerriteerd door deze onbezonnen actie en zich meer bewust van alle gevaren die op de loer liggen in dit oorlogsgebied reist Mourad hem achterna. In de zoektocht lopen de gemoederen tussen de broers hoog op en blijkt de verdwijning van hun jongere broertje nog niet zo gemakkelijk op te lossen; in het vluchtelingenkamp vinden ze hem niet.

Regisseur Hanro Smitsman regisseerde eerder Schemer genspireerd door de moord op Maja Bradarić en Skin over een steeds verder ontsporende skinhead. In Broeders toont hij wederom goed raad te weten met zware themas. De oorlog in Syrië heeft zijn weerslag op de personages en hoewel sommige scnes ontroeren wordt de film lange tijd niet te zwaar. Dat is voor het grootste deel te danken aan de uitstekende chemie tussen Akkabi en Benmbarek. Ook het komische talent van Akkabi, die met een enkele opmerking schijnbaar moeiteloos lucht in de zwaarste scnes weet te brengen, tilt de film naar een hoger niveau. Nu en dan is de muziek wat te sturend; aan de hand van de soundtrack is het niet moeilijk te voorspellen of er ergens onheil dreigt. Toch blijft Broeders prima overeind en vervalt de films nergens in uitgekauwde clichés over multiculturele kwesties. Broeders brengt alle themas - familie, verbroedering en oorlog - samen op zeer overtuigende wijze samen tot een gelaagde film die je - mede dankzij het einde - nog lang bij zal blijven.Regisseur: Hanro Smitsman
Cast: Achmed Akkabi, Walid Benmbarek, Bilal Wahib, Ghalia Takriti, Jamil Zraikat, Mostafa 
Benkerroum
Te zien op: de Pathe Dag op zondag 1 oktober - [bioscooprelease wordt nader bekend gemaakt, red]
Sterren 3,5/5

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.