compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 28: nieuw in de bios!

Speelweek 28: nieuw in de bios!

Als je een mammoet, een ghostbuster, een tienermoeder, een sleutelmaker en een fotomodel bij elkaar zet dan krijg je speelweek 28. Zeven nieuwe films deze week en de film van de week is Ice Age: Collision Course.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In het vijfde deel van Ice Age is Scrat nog steeds op jacht naar het eikeltje en dat brengt hem in de ruimte. Zijn ruimtevlucht zorgt voor een kettingreactie met grote gevolgen op aarde. Sid, Manny en Diego zullen hun huis moeten verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe plek.

Dit is alweer het vijfde deel van Ice Age. Het eerste deel komt uit 2002.

Een van de stemmen in de Engelstalige cast wordt gedaan door wetenschapper Neil deGrasse Tyson.

Dan Ghostbusters, de film die bijna twintig jaar op zich heeft laten wachten. In deze reboot onderzoeken Erin Gilbert (Kristen Wiig) en Abby Yates (Melissa McCarthy) al jaren het paranormale als er in New York opeens overal geestverschijningen zijn. Met nog twee vrouwen vormen ze het team Ghostbusters en gaan ze de spoken te lijf.

Dit is een reboot van de klassieke film Ghostbusters (1984). Een nieuwe film was al jarenlang in ontwikkeling maar de originele acteurs hadden hier geen zin in. Uiteindelijk werd besloten een reboot te maken met een nieuw team Ghostbusters.

Meer weten? Lees dan als de wiedeweerga de recensie!

The Neon Demon is de nieuwe film van Nicolas Winding Refn, bekend van Drive en Only God Forgives. In zijn nieuwe film verhuisd een jong model, gespeeld door Elle Fanning, voor haar carrière naar Los Angelos. Daar wordt haar jeugd en schoonheid verslonden door een groep vrouwen, geobsedeerd door schoonheid.

Deze film ging wereldwijd in première op het filmfestival van Cannes waar hij draaide in de Gouden Palm competitie.

Manglehorn is een sleutelmaker die een rustig leven heeft. Hij lijdt nog steeds onder het verlies van zijn grote liefde die hij brieven blijft schrijven. Als hij een nieuwe vrouw ontmoet moet hij beslissen of hij verder wil met zijn leven.

Deze film ging in première op het filmfestival van Venetië in 2014. Nu is de film eindelijk in Nederland te zien.

Heb je meer zin in actie dan kan je naar Marauders. Er wordt een bank overvallen waarbij drie miljoen wordt buitgemaakt. De politie onderzoekt de zaak en verdenkt bankeigenaar Jeffrey Hubert (Bruce Willis) van de overval. Hoe dieper het onderzoek gaat hoe complexer de zaak schijnt te worden.

Eén van de politieagenten wordt gespeeld door Dave Bautista. Hij was eerder te zien in Spectre en Guardians of the Galaxy.

In Petting Zoo groeit Layla op in een arm gezin in Texas en doet het goed op school. Een onverwachte zwangerschap goed roet in het eten: ze moet haar toekomst omgooien bereid zich voor op een leven als moeder.

Dit is de debuutfilm van regisseur Micah Magee. Hij heeft ook enkele korte films op zijn naam staan.

We sluiten af met Un etaj mai jos, hier uitgebracht onder de titel One Floor Below. Sandu heeft het goed voor elkaar in Roemenië: een leuk gezin en een goede baan. Op een dag is hij getuige van een hoogoplopende ruzie. De vrouw in kwestie blijkt later vermoord en de man woont nog steeds bij Sandu in het gebouw. Wat moet hij doen?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.