compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > UPDATE: MIND MY MIND in de bioscoop

UPDATE: MIND MY MIND in de bioscoop

26-12-2019 : Mind My Mind — de handgetekende Nederlandse animatie over autisme die naar een Oscar dingt — is vanaf 16 januari in de bioscoop te zien. Tegelijkertijd wordt het on-demand platform PopUp Film gelanceerd waarde film ook te zien is.

Still uit Mind My Mind © 2019 Periscoop Films

Still uit Mind My Mind © 2019 Periscoop Films

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans...

"MIND MY MIND' is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. MIND MY MIND won inmiddels meerdere prijzen en is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

Periscoop Film brengt MIND MY MIND vanaf 16 januari uit in de bioscoop. Tegelijkertijd wordt het platform PopUp Film gelanceerd waar een voorstelling voor de film on demand kan worden aangevraagd. MIND MY MIND is te zien samen met de humoristische ultrakorte stop motion film ENOUGH (2 minuten) van Anna Mantzaris.

Quotes:
“(a) brilliant internal portrait of anxiety” RogerEbert.com
“I think it’s amazing, the film is wonderful, because it represents so many people, who don’t know they’re represented.” - Whoopi Goldberg, Q&A at Tribeca 2019, NY

Regisseur Floor Adams
Floor Adams (1980) studeerde cum laude af aan de aan de ArtEz Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en studeerde binnen deze opleidingsperiode een half jaar als Erasmus student Animatie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Sinds 2005 is ze onafhankelijk animator en illustrator. Ze werkte voor de Nederlandse publieke omroep, de Volkskrant, de Rijksoverheid, MTV Networks, Nuon en verschillende documentairemakers. Daarnaast was haar werk te zien in diverse musea, galerieën, expositieruimtes en op (animatie)filmfestivals. De afgelopen 6 jaar werkte ze aan MIND MY MIND. Inspiratie voor het onderwerp van deze film deed ze op in de jaren dat ze werkte als Creatief therapeut Beeldend in de psychiatrie en gehandicaptenzorg.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.