compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Andy Garcia

Andy Garcia

Andy Garcia: films, nieuws

 

Biografie van Andy Garcia

Andy Garcia speelt doorgaans de knappe donkere 'love interest', altijd in pak en meestal met een mediterrane achtergrond. Hij heeft heel vaak voor Italiaan gespeeld en maar een handvol keren als Cubaan. Hij speelt vaak de 'good guy' en sporadisch de maffiossi.

Andy Garcia werd in 1956 in Cuba geboren. Toen hij vijf was verhuisde de familie naar Miami, waar zijn ouders een enorm parfumbedrijf opbouwden. Garcia begon met acteren aan de Internationale Universiteit in Florida, maar stapte al snel over naar Hollywood. Zijn eerste kans op groot succes was toen hij in 1986 een rol kreeg in de televisieserie 'Hill Street Blues'. Regisseur Brian de Palma castte hem vervolgens voor The Untouchables (1987), waardoor hij een populaire Hollywood acteur werd.

In 1990 kreeg Garcia de rol van Vincent Corleone in The Godfather: Part III, wegens zijn gelijkenis met acteur Robert De Niro, die de rol van de grootvader van Vincent had gespeeld in The Godfather: Part II. Garcia ontving een Academy Award voor zijn rol en verwierf internationale bekendheid.

In 2001 verscheen hij in Ocean's Eleven met Julia Roberts en George Clooney, waarop in 2004 Ocean's Twelve en in 2007 Ocean's Thirteen volgden. In 2005 schreef hij mee aan The Lost City, waarin hij zelf ook een rol speelde, samen met Bill Murray en Dustin Hoffman. Deze film kreeg veel kritiek vanwege de negatieve weergave van de Cubaanse Revolutie en Che Guevara in het bijzonder.

Trivia over Andy Garcia

Andy Garcia is getrouwd en heeft vier kinderen.

Garcia werd geboren als deel van een tweeling, maar zijn wederhelft was niet groter dan een tennisbal. Hij heeft er alleen nog een litteken van op zijn schouder aan overgehouden.

Hij weigert naaktscènes te spelen.

Andy Garcia In het nieuws

Andy Garcia vervangen door Duchovny

29-9-2011 The Godfather: Part III-acteur Andy Garcia wordt vervangen door voormalig X Files-acteur David Duchovny in de thriller Phantom. Hij speelt de kapitein van een Russische onderzeeër tijdens de Koude Oorlog. De reden waarom Andy Garcia het project heeft verlaten is onbekend. De film zal waarschijnlijk volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

Grote namen voor vervolg Pink Panther

Sequel staat gepland voor release in 2009

10-8-2007 In 2006 werd de moderne remake van The Pink Panther uitgebracht met in de hoofdrol Steve Martin. De film was een mild succes en de cast voor het vervolg begint zich alweer te vormen.

Box Office Update - week 4 / 2007

Blood Diamond overtuigend eerste

30-1-2007 NIJMEGEN - Blood Diamond werd vorige week genomineerd voor vijf Oscars en ging o.a. in Nederland in première. In de Verenigde Staten vechten de comedy Epic Movie en gangsterfilm Smokin' Aces om de eerste plaats.

Laatste filmnieuws

Andy Garcia Feiten

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 12-4-1956
Andy Garcia werd bekend door zijn rol van Vincent Corleone in The Godfather Part III en speelde vervolgens o.a. in Ocean's Eleven, Twelve en Thirteen.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+