compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rifka Lodeizen

Rifka Lodeizen

Rifka Lodeizen: films, nieuws

 

Biografie van Rifka Lodeizen

Rifka Lodeizen toerde op haar zeventiende met een theatergezelschap door het land. Ze ging vervolgens Nederlands studeren. Haar liefde voor acteren was echter zo groot geworden dat ze stopte met studeren en begon aan een acteeropleiding in Acteerstudio De Trap.

Ze speelde vervolgens in televisieserie Unit 13. In 1997 werd ze ontdekt door regisseur Eddy Terstall. Hij gaf haar een rol in Hufters & Hofdames. Daarop volgden meerdere rollen in films van Terstall, waaronder Rent-A-Friend (1999) Simon en Escort. Voor haar rol in Simon werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf.

Trivia over Rifka Lodeizen

Rifka Lodeizen speelde ook in verschillende reclames.

Haar vader is beeldend kunstenaar Frank Lodeizen.

Rifka Lodeizen In het nieuws

Wouter van Luijn (c) Wouter van Luijn 2018

Filmmaker Wouter van Luijn doodgeslagen

Uit de hand gelopen beroving ging om 700 euro

15-7-2018 De 34-jarige Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn is in de nacht van donderdag op vrijdag op het Spaanse eiland Mallorca doodgeslagen. Dat bevestigt de Nederlandse ambassadeur in Spanje. Het zou gaan om een uit de hand gelopen beroving.

(c) Nederlands Film Festival, Felix Kalkman

NFF maakt nominaties Gouden Kalveren bekend

Array

4-9-2017 Binnenkort begint het Nederlands Film Festival weer: de organisatie heeft nu de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt.

©Pief Weyman/pief.ca, all rights reserved.

Tonio recensie

'Meesterlijke verfilming'

12-10-2016 Nederland stuurt dit jaar Tonio naar de Oscars als inzending voor Beste Niet-Engelstalige film. Vanaf deze week is de film ook overal in Nederland te zien. Hebben we een goede inzending?

Rifka Lodeizen neemt over van Halina Reijn

Array

19-4-2016 Rifka Lodeizen gaat de hoofdrol spelen in La Holandesa. De hoofdrol zou eerder gespeeld worden door Halina Reijn maar die moet door andere verplichtingen afzeggen. De film wordt binnenkort opgenomen in Chili.

Cast van Tonio bekend

Array

26-5-2015 De productie van de verfilming het boek Tonio is al een tijdje bezig. Vandaag zijn de castleden bekend gemaakt. De hoofdrollen zullen worden vervuld door Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Rifka Lodeizen Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 16-10-1972
Rifka Lodeizen studeerde Nederlands en speelde in 1997 in haar eerste film, "Hufters en Hofdames" van Eddy Terstall. Voor haar rol in Simon werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze week64 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl