compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen: films, nieuws

 

Biografie van Bruce Springsteen

Bruce Springsteen in Western Stars
Bruce Springsteen in Western Stars
Bruce Springsteen werd op 23 september 1949 geboren in New Jersey, waar hij op zijn twintigste werd voorgesteld aan de ontdekker van Bob Dylan.

Deze man zag het talent van Bruce en in 1972 kon hij zijn eerste platencontract tekenen. Hij verzamelde een bonte verzameling muzikanten om zich heen voor zijn begeleidingsband E Street Band, waaronder saxofoonspeler Clarence Clemons, gitarist Steve Van Zandt (een tijd lang vervangen door Nils Lofgren) en drummer Max Weinberg.

Bruce was sinds 1975 erg populair onder het Amerikaanse rockpubliek, maar met de opkomst van punk en new wave zakte de aandacht voor Springsteens eerlijke, maar ouderwets klinkende rock 'n roll-geluid in en het zou nog bijna tien jaar duren voordat hij zijn internationale doorbraak bij het grote publiek maakte.

In 1985 scoorde hij met 'Dancing In The Dark' zijn eerste grote internationale hit. Van het album 'Born in the U.S.A.' kwamen nog zes singles uit en zijn eerste, twee jaar durende wereldtournee werd een gigantisch succes.

Later werden de albums van Springsteen introverter en nam hij (tijdelijk) afscheid van de E Street Band.

In de herfst van 1993 nam Springsteen het nummer 'Streets of Philadelphia' op, voor de soundtrack van de film Philadelphia. Het nummer werd in 1994 een top-10-hit en Springsteen ontving er een Oscar voor Beste Song en een Grammy voor.

Hierna bracht Springsteen de E Street Band weer bij elkaar om een aantal nieuwe nummers op te nemen voor het Greatest Hits album, dat in februari 1995 verscheen. In november 1995 volgde het album 'The Ghost of Tom Joad', opnieuw een introvert en bijna-akoestisch album, gevolgd door een solotour in vaak kleine theaters.

Voor de 'The Ghost of Tom Joad' kreeg Springsteen the Grammy Award voor de beste folk plaat van dat jaar. Tom Joad was al eerder bezongen door Woody Guthrie, van wie Bruce Springsteen verschillende nummers heeft gezongen.

In 1999 kwamen Springsteen en de E Street Band opnieuw bij elkaar, met nu zowel Nils Lofgren als Steve Van Zandt op gitaar. De gezamenlijke tour na de release van de 4-cd verzameling van nooit eerder uitgebrachte songs duurde tot halverwege 2000, waarna het album 'Live in New York City' werd uitgebracht. Op verzoek van zijn fans nam Springsteen na 11 september een nieuw studioalbum op met de E Street Band (voor het eerst sinds Born in the U.S.A.): 'The Rising' (juli 2002).

In 2005 bracht Springsteen een nieuw soloalbum uit: 'Devils & Dust', waarvan het titelnummer door critici benoemd wordt tot de beste song over de inval van de V.S. in Irak. De solo-akoestische cd bracht Bruce Springsteen weer op tournee door Europa en de Verenigde Staten. Het concert in Nederland dat hij gaf op 19 juni 2005 staat in de boeken als beste solo-akoestische concert ooit gegeven in Nederland.

Springsteens nieuwste album, 'Magic', verscheen in oktober 2007, waarna in Connecticut de bijbehorende Magic-tour van start ging. Deze tour kreeg in 2008 een vervolg. Op 18 juni 2008 was Bruce Springsteen te bewonderen in de Amsterdam Arena en op 23 juni 2008 stond hij in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Bruce Springsteen won in februari 2008 drie Grammy Awards in de categorie rock. Op dat moment had hij al 15 Grammy's op zijn naam staan.

Trivia over Bruce Springsteen

Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson, in de Amerikaanse staat New Jersey.

Bruce Springsteen In het nieuws

Speelweek 48: deze week in première

27-11-2013 Elke donderdag komen er nieuwe films in de bioscopen van Nederland. Deze week wordt natuurlijk niet overgeslagen. Deze week hebben we zeven nieuwe films. De film van de week is Mannenharten.

Slumdog Millionaire winnaar Golden Globes

Twee awards voor Kate Winslet

12-1-2009 Het 66ste awardsgala was een emotionele aangelegenheid met de film Slumdog Millionaire en actrice Kate Winslet als grote winnaars en een postuum eerbetoon aan de overleden acteur Heath Ledger in de vorm van een ovationeel applaus.

Bruce Springsteen maakt slotnummer The Wrestler

Film Darren Aronofsky in première in Venetië

5-9-2008 Vandaag gaat Darren Aronofskys film The Wrestler in première op het filmfestival in Venetië. Op zijn weblog maakte de regisseur deze week bekend dat het slotnummer van de film geschreven is door Bruce Springsteen.

Laatste filmnieuws

Bruce Springsteen Feiten

acteur, musicus, regisseur
Geboren 23-9-1949
Bruce Springsteen is een van de bekendste Amerikaanse rockzangers. Hij is bekend van hits als Dancing in the Dark maar ook introverte nummers als Streets of Philadelphia.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

76 films in Utrecht deze week

76 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl