compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Bram van der Vlugt

Bram van der Vlugt

Bram van der Vlugt: films, nieuws

 

Biografie van Bram van der Vlugt

Bram van der Vlugt in De Grote Sinterklaasfilm
Bram van der Vlugt in De Grote Sinterklaasfilm

Bram van der Vlugt speelt in vele films, (televisie)series en toneelstukken en is door veel Nederlanders vooral in het geheugen opgenomen als goedheiligman.

Hij speelde na zijn opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam zeven jaar bij de Toneelgroep Studio. In 1970 was hij één van de oprichters van Toneelgroep Sater, waar hij zelf speelde tot 1974. Daarna was hij bij wisselende gezelschappen te zien. Voor zijn rol in Kopenhagen kreeg hij in 2000 de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol.

Van der Vlugt is ook te zien in tientallen films en televisieseries, waaronder Pietje Bell en Medisch Centrum West. Van 1986 tot en met 2010 kroop Van der Vlugt jaarlijks in de huid van Sinterklaas tijdens de landelijke intocht en het Sinterklaasjournaal.

Daarna bleef hij regelmatig die rol vertolken in vele sinterklaasfilms tot aan zijn sterftejaar 2020.

Trivia over Bram van der Vlugt

Voor zijn werk voor stichting Gras en Wolken, die ijvert voor het behoud van "Het Groene Hart", en zijn verdiensten als acteur werd Van der Vlugt in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bram van der Vlugt In het nieuws

Bram van der Vlugt in Het Verlangen (2017)

Bram van der Vlugt (86) overleden

Acteur bekend van sinterklaasfilms sluit tijdperk af als gevolg van corona

19-12-2020 Bram van der Vlugt overleed in zijn slaap aan de gevolgen van corona. De acteur mocht voor de laatste keer zijn bekendste rol van goedheiligman spelen in de film DE GROTE SINTERKLAASFILM, dit jaar speelde hij ook in RUNDFUNK: JACHTERWACHTER.

Joram Lürsen en partner Anne-May de Lijser, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Joram Lürsen maakt cast nieuwe film bekend

18-3-2016 Joram Lürsen heeft zijn nieuwe film aangekondigd: Het Verlangen. De hoofdrol van de film, geschreven door Frank Ketelaar, wordt gespeeld door Chantal Janzen.

Fedja van Huet (c) Arjo Frank

Sterrencast voor nieuwe film Kees van Nieuwkerk

3-7-2014 Vandaag is de cast bekend gemaakt van de nieuwe film van Kees van Nieuwkerk, die eerder Sterke verhalen maakte. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Fedja van Huêt, Benja Bruijning en Chantal Janzen.

Laatste filmnieuws

Bram van der Vlugt Feiten

Bram van der Vlugt in De Grote Sinterklaasfilm
acteur, stemacteur
Geboren 28-5-1934, overleden 19-12-2020
Bram van der Vlugt speelt in vele films, (televisie)series en toneelstukken en won o.a. een Louis d'Or. Jarenlang speelde hij jaarlijks de rol van goedheiligman tot aan zijn sterftejaar 2020.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+