compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rick Engelkes

Rick Engelkes

Rick Engelkes: films, nieuws

 
Biografie van Rick Engelkes
Rick Engelkes en Sheena Tchai in De Overgave
Rick Engelkes en Sheena Tchai in De Overgave
Rick Engelkes brengt zijn jeugd door in Alphen aan den Rijn. Na het behalen van zijn diploma aan de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam, vertrekt bij naar Parijs.

Na twee jaar keert hij terug naar Nederland en gaat acteerlessen volgen. In 1990 doet hij auditie voor Goede Tijden, Slechte Tijden; als Dr. Dekker breekt hij landelijk door als acteur.

Na vier jaar stopt hij om zich meer op het toneel te kunnen concentreren. Hij is onder andere in Blauw Blauw te zien op RTL4, een serie over de dagelijkse gang van zaken op een politiebureau.

Al snel richt hij zijn eigen productiebedrijf op Rick Engelkes Producties (REP), aanvankelijk gericht op het theater, maar inmiddels ook verantwoordelijk voor televisieprogramma's, films en commercials.

REP werkt samen met MTV en Rick blijft zelf ook actief als acteur. Zo is hij in het theater o.a. te zien in Volmaakt geluk en Succes en speelt hij een hoofdrol in de films Kruimeltje en Pietje Bell. In 2003 heeft Engelkes een hoofdrol in een commercial van Postkrediet. In 2009 is hij kandidaat in het AVRO-televisieprogramma Wie is de Mol?
Rick Engelkes In het nieuws
Eva van de Wijdeven, Loes Luca en Jelka van Houten klinken het glas in Huisvrouwen Bestaan Niet.

'Huisvrouwen Bestaan Niet' best bezochte film

29-1-2018 De Nederlandse romkom Huisvrouwen bestaan niet heeft meer dan 260.000 bezoekers getrokken sinds het uitkomen van de film op 21 december 2017. Hiermee passeert Huisvrouwen bestaan niet Dikkertje Dap als best bezochte film die in 2017 werd uitgebracht.

Vrouwen in het spitsuur van hun leven

6-11-2017 Biosagenda interviewde de cast van de nieuwe film van Rick Engelkes 'Huisvrouwen bestaan niet' naar het theaterstuk 'de Huisvrouwmonologen'. Met onder anderen Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Victoria Koblenko en Jim Bakkum.

Dave Mantel, Sheena Tchai en Rick Engelkes (c) Arjo Frank

Premiere De Overgave in foto's

20-8-2014 Deze week ging de film De Overgave in premiere. Ze hadden een bijzondere locatie uitgezonden voor de premiere: het terrein van Utopia. Onze fotograaf trotseerde de regen en zette cast en crew op de gevoelige plaat

Cast voor De Overgave bekend

16-5-2014 De cast van De Overgave is bekend gemaakt. Rick Engelkes gaat de hoofdrol spelen in de film gebaseerd op het boek De Overgave van Floor. De vrouwelijke hoofdrol is van Sheena Tchai. De regie ligt in handen van Paul Ruven.

Johan Nijenhuis (c) BiosAgenda.nl

Op Ibiza weet je niet hoe oud je bent

Johan Nijenhuis presenteert ensemble cast op Ibiza

29-1-2013 Voor de film Verliefd op Ibiza werd de gehele Nederlandse pers overgevlogen naar Ibiza. Daar presenteerde Johan Nijenhuis de cast van zijn nieuwe film.

Laatste filmnieuws
Rick Engelkes Feiten
Rick Engelkes© (c ) Arjo Frank
acteur, producent
Geboren 11-10-1959
Rick wordt bekend als Dr. Dekker in GTST, na 4 jaar stopt hij . Hij richt zijn eigen productiebedrijf op Rick Engelkes Producties (REP. Hij acteert in Volmaakt geluk en Succes en speelt een hoofdrol in de films Kruimeltje en Pietje Bell.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
73 films in Rotterdam deze week
73 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:40 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl