compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rick Engelkes

Rick Engelkes

Rick Engelkes: films, nieuws

 

Biografie van Rick Engelkes

Rick Engelkes brengt zijn jeugd door in Alphen aan den Rijn. Na het behalen van zijn diploma aan de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam, vertrekt bij naar Parijs.

Na twee jaar keert hij terug naar Nederland en gaat acteerlessen volgen. In 1990 doet hij auditie voor Goede Tijden, Slechte Tijden; als Dr. Dekker breekt hij landelijk door als acteur.

Na vier jaar stopt hij om zich meer op het toneel te kunnen concentreren. Hij is onder andere in Blauw Blauw te zien op RTL4, een serie over de dagelijkse gang van zaken op een politiebureau.

Al snel richt hij zijn eigen productiebedrijf op Rick Engelkes Producties (REP), aanvankelijk gericht op het theater, maar inmiddels ook verantwoordelijk voor televisieprogramma's, films en commercials.

REP werkt samen met MTV en Rick blijft zelf ook actief als acteur. Zo is hij in het theater o.a. te zien in Volmaakt geluk en Succes en speelt hij een hoofdrol in de films "Kruimeltje" en Pietje Bell. In 2003 heeft Engelkes een hoofdrol in een commercial van Postkrediet. In 2009 is hij kandidaat in het AVRO-televisieprogramma Wie is de Mol?

Rick Engelkes In het nieuws

Eva van de Wijdeven, Loes Luca en Jelka van Houten klinken het glas in Huisvrouwen Bestaan Niet.

'Huisvrouwen Bestaan Niet' best bezochte film

29-1-2018 De Nederlandse romkom Huisvrouwen bestaan niet heeft meer dan 260.000 bezoekers getrokken sinds het uitkomen van de film op 21 december 2017. Hiermee passeert Huisvrouwen bestaan niet Dikkertje Dap als best bezochte film die in 2017 werd uitgebracht.

Vrouwen in het spitsuur van hun leven

6-11-2017 Biosagenda interviewde de cast van de nieuwe film van Rick Engelkes 'Huisvrouwen bestaan niet' naar het theaterstuk 'de Huisvrouwmonologen'. Met onder anderen Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Victoria Koblenko en Jim Bakkum.

Dave Mantel, Sheena Tchai en Rick Engelkes (c) Arjo Frank

Premiere De Overgave in foto's

20-8-2014 Deze week ging de film De Overgave in premiere. Ze hadden een bijzondere locatie uitgezonden voor de premiere: het terrein van Utopia. Onze fotograaf trotseerde de regen en zette cast en crew op de gevoelige plaat

Cast voor De Overgave bekend

16-5-2014 De cast van De Overgave is bekend gemaakt. Rick Engelkes gaat de hoofdrol spelen in de film gebaseerd op het boek De Overgave van Floor. De vrouwelijke hoofdrol is van Sheena Tchai. De regie ligt in handen van Paul Ruven.

Johan Nijenhuis (c) BiosAgenda.nl

Op Ibiza weet je niet hoe oud je bent

Johan Nijenhuis presenteert ensemble cast op Ibiza

29-1-2013 Voor de film Verliefd op Ibiza werd de gehele Nederlandse pers overgevlogen naar Ibiza. Daar presenteerde Johan Nijenhuis de cast van zijn nieuwe film.

Laatste filmnieuws

Rick Engelkes Feiten

Rick Engelkes© (c ) Arjo Frank
acteur, producent
Geboren 11-10-1959
Rick wordt bekend als Dr. Dekker in GTST, na 4 jaar stopt hij . Hij richt zijn eigen productiebedrijf op Rick Engelkes Producties (REP. Hij acteert in Volmaakt geluk en Succes en speelt een hoofdrol in de films "Kruimeltje" en Pietje Bell.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+