compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

De Grot

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch

Egon en Axel ontmoeten elkaar tijdens een vakantiekamp en worden vrienden. Jaren later blijkt een grotbezoek tijdens dat kamp allesbepalend te zijn geweest voor het leven van beide jongens.
Delen op facebook
De Grot
Nederlandse première: 27-9-2001
Nederland, 2001, 90 min,

bijzonderheden

Winnaar Gouden Kalf voor de Beste Regie (2001). Gebaseerd op de internationaal zeer goed ontvangen roman van Tim Krabbé. Drie fotografen van het wereldvermaarde persbureau 'Magnum' reisden mee met de filmcrew en maakten een fotografische documentaire die tevens in boekvorm zal verschijnen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Martin Koolhoven (1969) studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij schreef en regisseerde een groot aantal korte dramaproducties, videoclips en twee speelfilms. Zijn televisiedrama Suzy Q werd in 1999 onder andere bekroond met het Gouden Kalf. Koolhoven regisseerde AmnesiA (2000), De Grot (2001) en Het Zuiden (2003).

Recensies van De Grot

De Grot - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Grot in de bioscoop

Wil je De Grot zien? Koop of huur de film hier:Een grotbezoek tijdens een jeugdkamp blijkt allesbepalend te zijn geweest voor het leven van twee jeugdvrienden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Get Reel Productions

Cast & Regisseur