compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Grot

De Grot

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

drama, filmhuis, thriller

Pitch
Egon en Axel ontmoeten elkaar tijdens een vakantiekamp en worden vrienden. Jaren later blijkt een grotbezoek tijdens dat kamp allesbepalend te zijn geweest voor het leven van beide jongens.
Delen op facebook
De Grot
Nederlandse première: 27-9-2001
Nederland, 2001, 90 min,
bijzonderheden
Winnaar Gouden Kalf voor de Beste Regie (2001). Gebaseerd op de internationaal zeer goed ontvangen roman van Tim Krabbé. Drie fotografen van het wereldvermaarde persbureau 'Magnum' reisden mee met de filmcrew en maakten een fotografische documentaire die tevens in boekvorm zal verschijnen.
Aanloop
Martin Koolhoven (1969) studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij schreef en regisseerde een groot aantal korte dramaproducties, videoclips en twee speelfilms. Zijn televisiedrama Suzy Q werd in 1999 onder andere bekroond met het Gouden Kalf. Koolhoven regisseerde AmnesiA (2000), De Grot (2001) en Het Zuiden (2003).
Recensies van De Grot
De Grot - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Grot in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Grot zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een grotbezoek tijdens een jeugdkamp blijkt allesbepalend te zijn geweest voor het leven van twee jeugdvrienden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen