compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Dune 3D

Dune

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Dune 3D

Timothée Chalamet (Paul Atreides) en Rebecca Ferguson (Lady Jessica)

Timothée Chalamet (Paul Atreides) en Rebecca Ferguson (Lady Jessica)

Delen op facebook
Dune 3D
Nederlandse première: 8-2-2024
Canada, Hongarije, Verenigde Staten, 2021, 166 min,

In Dune is de jonge edelman Paul Atreides zeer begaafd en is voorbestemd, maar ontdekt dit pas wanneer hij een reis onderneemt naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn gezin en de mensheid veilig te stellen. Dit alles tegen de achtergrond van een oplopende strijd tussen kwaadaardige krachten over de exclusieve voorraad van de planeet, maar de eigen angst overwinnen blijkt de grootse vijand.

Dune 3D trailer en bijzonderheden

Speelfilmbewerking van de sciencefictionroman van Frank Herbert.
Componist Hans Zimmer is een grote fan van de roman Dune en werkte voor het eerst niet samen met Christopher Nolan aan de score van Tenet (2020) om de handen vrij te hebben voor deze film de muziek te componeren.
Er wort ook gewerkt aan het tweede deel en verfilming van het verhaal.

Trailer van Dune 3DBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dune 3Dhttps://i1.ytimg.com/vi/XBr6g_uaCLs/hqdefault.jpg2024-02-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Denis Villeneuve regisseerde eerder Arrival en Blade Runner 2049 (2019), voor beide was hij genomineerd voor een Oscar.
Timothée Chalamet was genomineerd voor OScar voor zijn rol in Call Me by Your Name (2017), gooide ook hoge ogen met Lady Bird (2017) en Beautiful Boy (2018).
Regisseur Denis Villeneuve is de derde regisseur die zich waagt aan de verfilming van het roman: Alejandro Jodorowsky probeerde het in de jaren '70 en mislukte heldhaftig wat te zien is in Jodorowsky's Dune (2013), het lukte wel regisseur David Lynch om het verhaal naar het witte doek te brengen als Dune (1984), maar filmcritici waren niet echt gecharmeerd van het resultaat.

Dune 3D - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dune 3D in de bioscoop

Wil je Dune 3D zien? Koop of huur de film hier:Een jonge edelman moet het meest waardevolle bezit en het meest vitale element in de melkweg beschermen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune: Part One, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune: Part One vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Productiemaatschappij: Legendary Entertainment, Villeneuve Films, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Timothée Chalamet

Paul Atreides
Zendaya

Chani
Rebecca Ferguson

Lady Jessica
Jason Momoa

Duncan Idaho
Charlotte Rampling

Gaius Helen Mohiam
Dune 3D poster

Nieuws over Dune 3D