compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Kapsalon Romy

Kapsalon Romy

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

drama

Pitch van Kapsalon Romy
Vita Heijmen (Romy), Beppie Melissen (oma Stine Rasmussen) en Noortje Herlaar (Margot)
Vita Heijmen (Romy), Beppie Melissen (oma Stine Rasmussen) en Noortje Herlaar (Margot)
Delen op facebook
Kapsalon Romy
Nederlandse première: 2-10-2019
Duitsland, Nederland, 2019, 92 min,
Het kleinkind van een dementerende oma ontpopt zich tot mantelzorger en neemt steeds meer taken over haar oma. Ze leert veel over het verleden van haar oma en ontdekt dat oma een ook een 'bucket list' heeft.
trailer en bijzonderheden over Kapsalon Romy
Vita Heijmen werd per toeval ontdekt door Mischa Kamp tijdens de casting van Sing Song (2017) omdat ze met een vriendin was meegekomen, toen werd ze uitgenodigd — zonder enige acteerervaring — om deel te nemen aan de casting voor de rol van Romy.
Aanloop van Kapsalon Romy
Beppie Melissen die de dementerende oma speelt, is bekend van Gooische Vrouwen (2011), Tonio (2016) en Oude Liefde (2017).
Noortje Herlaar die de hardwerkende moeder speelt, is bekend van De Zevende Hemel (2016), Knielen op een bed violen (2016) en The Hitman's Bodyguard (2017).
BioscoopAgenda van Kapsalon Romy

Kapsalon Romy in de bioscoop

Synopsis distributeur
Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen.