compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

The Personal History of David Copperfield

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van The Personal History of David Copperfield

Dev Patel (David Copperfield)

Dev Patel (David Copperfield)

Delen op facebook
The Personal History of David Copperfield
Nederlandse première: 17-9-2020
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2019, 119 min,

In The Personal History of David Copperfield is het 1840. Een jonge wees David Copperfield moet allerlei obstakels overwinnen en ontdekt gaandeweg dat hij een gave heeft als verhalenverteller. Realiteit en fantasie lopen even makkelijk door elkaar, armoede en rijkdom. Hij ontmoet de meest kleurrijke figuren door zijn reis in Victoriaans Engeland.

Bekijk bij:

meJane

The Personal History of David Copperfield trailer en bijzonderheden

Naar het semi-autobiografische roman van Charles Dickens. De film houdt geen rekening mee met de etnische achtergrond van de personages.
De film werd opgenomen in de zomer van 2018 en ging pas in première in Canada in september 2019 en in het Verenigd Koninkrijk in januari 2020: het grote gat tussen opnames en release heeft te maken dat de makers de film wilden uitbrengen wanneer er weinig competitie is van films van grote studio's.

Trailer van The Personal History of David CopperfieldBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Personal History of David Copperfieldhttps://i1.ytimg.com/vi/EH5z96Pp3Oo/hqdefault.jpg2020-03-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Armando Iannucci maakte eerder The Death of Stalin (2017) en In the Loop (2009).
Dev Patel is bekend van Slumdog Millionaire (2008), The Best Exotic Marigold Hotel (2011) en Lion (2016).
Tilda Swinton is bekend van Avengers: Endgame (2019), Suspiria (2018) en We Need to Talk About Kevin (2011).
Hugh Laurie is bekend van zijn tv werk, vooral de serie House M.D., eerder was hij te zien in de speelfilms Sense and Sensibility (1995) en Mr. Pip (2012).

The Personal History of David Copperfield - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Personal History of David Copperfield in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Lion), Tilda Swinton (We need to talk about Kevin), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Productiemaatschappij: Film 4, FilmNation Entertainment

Cast & Regisseur

Tilda Swinton

Betsey Trotwood
Dev Patel

David Copperfield
Hugh Laurie

Mr. Dick
Ben Whishaw

Uriah Heep
Benedict Wong

Mr Wickfield