compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Films > Angel > Meningen
Angel

Meningen over de film Angel

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksDrugs en alcoholmisbruik

Recensies van Angel

Geef ook je mening over Angel

1 Mening over Angel

SlickRick
SlickRick

BiosAgenda.nl redacteur

28-4-2007

"Excentrieke Sissi-schrijfster"
Gezien in: LUX, Nijmegen d.d. 27-4-2007

Sommige films zijn eenvoudigweg niet besteed aan vrouwen, maar sommige ook niet aan mannen. Wat te denken van de Sissi-films. De ene mooie locatie dan weer een andere, elke jurk is nog mooier dan de vorige. Bedenk je nou dat je de film over het leven van een schrijfster van dat soort romans gaat kijken, die zelf zo excentriek is dat zij ook zo'n soort leven pobeert te leiden. Bedenk je dan dat zij zo excentriek is dat je onmogelijk een zinnig gesprek met zo'n persoon kan voeren. En daar kijk je naar gedurende 90 minuten: tenenkrommend en vol plaatsvervangend schaamte.

Bijzonder goed acteerspel

Het moet gezegd worden Romola Garai zet deze personage perfect neer: de bijzonder mooie, maar tegelijkertijd de minst charmante persoonlijkheid. Grappig te zien hoe Angel orgastische neiging krijgt tijdens het schrijven en volledig wereldvreemd is, totaal niet gevoelig voor de enorme veranderingen aan het begin van de vorige eeuw, zoals de eerste wereld oorlog of de moderne kunst. Ook knap om de confrontaties van haar te zien met de inmiddels grande dame van de film Charlotte Rampling.

Ozon blijkt wederom een goede regisseur te zijn van vrouwen en hij is duidelijk meester over wat over je heen gestort wordt.

Conclusie briljant verfilmd, maar wat een vreselijk verhaal, voor een man dan om naar te kijken.

Waardering:  **000


Cast & Regisseur