compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Batman Begins > Meningen

Batman Begins

Meningen over de film Batman Begins

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

Geef ook je mening over Batman Begins

6 Meningen over Batman Begins

eelbas
eelbas
21-7-2005

"Trouw aan de comic"
Gezien in: Pathé Arena, Amsterdam d.d. 20-7-2005

Leuk om het in de jaren 70 geschreven verhaal van Ra's al ghul(classics nr 23 uit 1971) in deze film terug te zien. De scenaristen van deze film hebben een hoop karakters uit de oudere strips in deze nul-aflevering gestopt. Voor de liefhebber is het leuk om scarecrow en szazs en maffiabaas Falcone te herkennen. Ook Flass, de corrupte agent uit het begin van Gordon's carriere ontbreekt niet! Figuren die zo mooi door Frank Miller in Jaar één getekend werden. Dezelfde Frank Miller die mee regiseerde aan SinCity, die andere meester fverfilming van een beroemde comic. Batman Begins is een waardige, fijne doorstart na de laatste twee superflops in de Batman reeks. Tim Burton heeft twee prachtfilms afgeleverd waarna andere regisseurs zich kapotbeten op acteurs als cloony en Kilmer. Deze Bruce Wayne van Christian Bale is geloofwaardig, kan met gemak als verwaande playboy door het leven en kan als Batman overtuigend rake klappen uitdelen zonder de fysieke bellemering van het pak. Iets waar alle voorgangers wel moeite mee hadden. Mooi Camerawerk in de film en er zijn veel optische effects gebruikt. Veel gebeurt dus vóór de lens en niet in de computer achteraf. Gotham is overuigend en lekker goor. Al met al een dikke voldoende voor Batman Begins. Benieuwd of de volgende film, waarin de Joker dan zijn entree zal maken, dezelfde tests kan doorstaan... Gewoon gaan!

Waardering:  ****0

rattle_their_cages
rattle_their..
16-7-2005

"Deze film is te gek"
Gezien in: Vue Apeldoorn, Apeldoorn d.d. 18-6-2005

Batman begins is een film vol aktie en spectaculaire special effects wat de film adembenemend maakt...de cast is erg goed gekozen, het nieuwe batman kostuum is schitterend en het hele verhaal is ontroerend goed.ze zouden na Batman begins een hele serie nieuwe Batman films moeten maken,en de rest vervangen.

Waardering:  *****

Iberian
Iberian
30-6-2005

"KUNSTWERK!"
Gezien in: Pathé Buitenhof, Den Haag d.d. 29-6-2005

In tegenstelling tot alle eerdere films, comics en series die ik van Batman heb gezien, of gelezen is "Batman Begins" de enige uitvoering die daadwerkelijk indringt op de psyche, en Thriller-effecten heeft, daarbij erg veel menselijk vertoond. De film vertoond een open wond (Angst) die langzaam vergroeit tot een steeds echter en vaster persoon… (de Legende) Batman! Naar mijn mening laat Christian Bale duidelijk zien dat hij de ware Batman is, en Christopher Nolan dat hij geen derderangsfilm wilde maken… die we betreft Batman genoeg kennen. Dit is een topfilm. Fan of geen fan… gewoon gaan!!!

Waardering:  *****

FrancisV
FrancisV
27-6-2005

"Top entertainment"
Gezien in: Cineworld, Beverwijk d.d. 25-6-2005

Uitstekende film met goede cast. De eerste 'volwassen' Batman film zonder die 'campy & kitcherige' stijl. Christian Bale is de beste Batman tot nu toe. Het karakter van Batman is nu eens niet van bordkarton. Echt top entertainment.

Waardering:  *****

sinterklaas
sinterklaas
22-6-2005

"It's bat..."
Gezien in: Pathé Ede, Ede d.d. 22-6-2005

Gewoon super film van begin tot einde geboeid en soms trillend in m'n stoel!
Enigste jammere was dat hij niet in de grote zaal draaide.

Waardering:  *****

MissW
MissW
20-6-2005

"...does it come in black?"
Gezien in: Pathé Arena, Amsterdam d.d. 16-6-2005

deze film heeft zijn belofte waargemaakt en eigenlijk wil ik niet teveel spoilers weggeven, maar met zo'n cast en zo'n regiseur...dan moet je wel een aardige verwachting hebben van Batman Begins. Christian Bale is de beste Batman tot nu toe, naar mijn bescheiden mening en de karakteruitdieping van Batman kan voor sommige mensen misschien iets te veel van het goede zijn, voor mij persoonlijk was dat het sterke deel van de film. Hij komt precies in het juiste tempo op gang, heeft voorspelbare delen, maar het mooie ervan is, dat je je er niet aan gaat ergeren, simpelweg omdat deze film om te genieten is. Zeker een aanrader en volgens mij toch wel aardig trouw aan het oorspronkelijke verhaal. Enne, de starspotting is eindeloos...maar Gary Oldman had ik niet herkend...shame on me!

Waardering:  *****


Cast & Regisseur

Morgan Freeman
Morgan Freeman
Lucius Fox
Liam Neeson
Liam Neeson
Henri Ducard
Christian Bale
Christian Bale
Bruce Wayne/Batman
Bob Kane
Bob Kane
Scenario
Batman Begins poster