compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Charlie and the Chocolate Factory

***1/20
Waardering: 3.5/5

Meningen over de film Charlie and the Chocolate Factory

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

avontuur, familiefilm, fantasy, komedie

Geef ook je mening over Charlie and the Chocolate Factory
11 Meningen over Charlie and the Chocolate Factory
checktheBaSs
checktheBaSs
26-8-2005

"Sweet"
Gezien in: Kinepolis Gent, Gent d.d. 23-7-2005

Het is lang geleden dat ik het boek van Dahl gelezen heb. Veel herinnerde ik mij er niet van alleen dat ik het boek in een keer heb uitgelezen. Deze film is dan ook een feest van herkenning. Depp zet een weirde, popachtige, Wonka neer die goed past in de setting. Deze setting is over het algemeen geweldig, (alleen het zgn. laboratium vond k minder) Het lijkt af en toe wel een pop-up boekje.
Highmore zet een geloofwaardige charlie neer en weet vanaf het begin de kijker in het verhaal me te trekken.

Ik kon geen minpuntje in deze film gezien. Ik moet toegeven dat ik het orgineel niet gezien heb en dus ook geen vergelijk kan maken. Een vriendin van mij wel en die vond het orgineel beter.
Omdat zij een bijdrage heeft geleverd is de afsluiting van haar.

"Oompa Loompa´s RULE Mate !!!"

Waardering:  ****0

berry5099
berry5099
21-8-2005

"Best wel een aardige film"
Gezien in: Pathé Buitenhof, Den Haag d.d. 13-8-2005

Ik had in het verleden de versie met Gene Wilder al gezien. Het begin van deze film was best wel leuk en ongeveer hetzelfde maar eenmaal in de fabriek vind ik de versie met Gene Wilder definitief beter. Gene Wilder gooit er meer humor in. Johnnie Depp is hier een meelijwekkend figuur die bij mij weinig sympathie oogst, altijd even onzeker en twijfelachtig. Daar ga je je aan ergeren. De kinderen in de versie met Gene Wilder waren ook leuker. Nee, deze film zal me niet bijblijven en ik zal hem ook niet opnieuw gaan bekijken.

Waardering:  **000

marjan69
marjan69
12-8-2005

"Grappig"
Gezien in: Rembrandt, Eindhoven d.d. 12-8-2005

Lijkt niet op de vorige film, daarom is deze leuker. Goede spelers, muziek en een mooi verhaal. Het gaat ook meer over Willy Wonka zelf i.p.v. alleen over Charlie.

Waardering:  ****0

pass-out
pass-out
11-8-2005

"Humor voor jong en oud"
Gezien in: Stadsbioscoop Rembrandt, Arnhem

Ik heb het boek gelezen en had bepaalde verwachtingen bij de verfilming. Mijn fantasie is redelijk groot vandaar dat ik redelijk sceptisch was bij aanvang. (Hoewel Johnny Depp met Tim Burton voor het nodige vuurwerk moet zorgen:P)

Mijn verwachtingen waren ongegrond. De film was met prachtige special effects beladen en werden gebruikt zoals het zou moeten! Johnny Depp speelde erg goed, een sarcastische humorischtisch persoon met een jeugdtrauma. De kindertjes in de film waren helaas wel weer een beetje te perfect (qua uiterlijk) maar dat mocht te pret niet drukken. Het verhaal is goed uitgewerkt en een leuke toevoeging in de vorm van Willy Wonka's Pa! Zeer veel gelachten een verdiende 4 sterren!

Waardering:  ****0

r0bin
r0bin
11-8-2005

"Super!!"
Gezien in: Scala Bioscoop, Venlo d.d. 10-8-2005

deze film is echt super koel!
je moet hem echt zien
hij is voor jong en oud
ik zou nu alvast reserveren want hij is echt super!! (vind ik dan he :P)!!

Waardering:  *****

angel of love
angel of lov..
11-8-2005

"Echt vet!"
Gezien in: Rembrandt, Eindhoven d.d. 9-8-2005

hallo, mijn mening over sjakie en de chocolade fabriek is erg positief! ik vind het een leuke film voor jong en oud! toen ik in de zaal zat viel het me op dat er ook oudere mensen in de zaal zaten en ze lachten allemaal mee! ik geef hem 3 sterren maar dat is natuurlijk mijn mening, hahaha.
mischien dat iemand anders hem 5 sterren geeft! maarja ik ga bij de andere films ook ff m'n mening geven! doeidoei (K)(K)(K)

Waardering:  ***00

marjjon
marjjon
5-8-2005

"Superfilm!!"
Gezien in: Pathé de Kroon, Zwolle d.d. 3-8-2005

ik vind de film echt super! niet alleen omdat Johnny Depp Willie Wonka speelt (wat hij trouwens geweldig doet!) maar omdat het gewoon een heel leuk verhaal is... ik heb de oude ook 2 keer gezien en het boek heb ik ook en Johnny Depp heeft dat heel goed nagespeelt... een heel maf mannetje haha!
groetjess marjjon

Waardering:  *****

Liefebees
Liefebees
4-8-2005

"Geweldig!"
Gezien in: Pathé Eindhoven, Eindhoven

ik was vroeger al helemaal fan van het boek en deze film is ook fantastisch! ik snap niet dat mensen de film niet willen zien omdat johnny depp zo'n grote rol heeft...hij is juist supergrappig! je moet deze film gewoon zien!!

Waardering:  *****

willemschenk
willemschenk
3-8-2005

"Geweldig!"
Gezien in: Vue Nijmegen Plein, Nijmegen d.d. 1-8-2005

Geweldige film met veel humor, J.Depp speelt ook geweldig, echt een film waar je honger van krijgt!

Waardering:  *****

Bonecrusher
Bonecrusher
31-7-2005

"Bizarre superfun!"

Liefhebbers van Tim Burton worden wederom getrakteerd op een bizar visueel feest waar jong en oud plezier aan zullen beleven. Het is echt een hele leuke fim :D Ik had wel het gevoel dat ik om veel meer dingen moest lachen dan de rest van de bioscoop, maarja, dat zijn van kleine sicke grapjes, ongemakkelijke situaties of blikken van acteurs die echt om te snoepen zijn!

Waardering:  *****

7hofs
7hofs
26-7-2005

"Goed"
Gezien in: Vue Arnhem, Arnhem d.d. 21-7-2005

er kwam alles in voor kerst actie spanning alles top film.

Waardering:  *****