compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Eddy Terstall wil Tweede Kamer in

Eddy Terstall wil Tweede Kamer in

Filmmaker ambieert politieke carrière

20-1-2005 Eddy Terstall vindt dat hij wat toe te voegen heeft aan het politieke debat in Nederland. Dit geeft hij aan in een interview met de Volkskrant.

Delen op facebook

Op dit moment is regisseur Terstall nog druk bezig met de voor een Oscar genomineerde film Simon, maar hij steekt zijn politieke aspiraties niet langer onder stoelen of banken. Over twee jaar hoopt hij aan de Tweede Kamerverkiezingen deel te kunnen nemen.

De 40-jarige regisseur gelooft er heilig in dat je de wereld een stukje beter moet achterlaten dan dat je hem hebt aangetroffen. Via de politiek ziet hij een naast filmmaken een nieuwe manier om zijn visie op de maatschappij uit te dragen. Zijn voorkeur gaat vooral uit naar de PvdA. Drie jaar geleden had Terstall al oriënterende gesprekken met de PvdA. Mocht dit niet lukken dan sluit de regisseur een 'Lijst Terstall' niet uit.

Voordat het zover is zal Terstall zijn maatschappelijke boodschap nog vooral laten klinken in zijn films. In Simon kwamen al actuele onderwerpen als euthanasie en homoseksualiteit naar voren. De film was de eerste van een trilogie over de Nederlandse samenleving. Het tweede deel, SEXtet, behandelt de rol van seksualiteit. Deel drie, Vox Populi, zet de relatie tussen burgers en de overheid in de schijnwerpers.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.