compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Elton John

Elton John

Elton John: films, nieuws

 

Biografie van Elton John

Sir Elton John, geboren Reginald Kenneth Dwight is een Britse popzanger en pianist, die in 1970 zijn grote doorbraak beleefde met het nummer 'Your Song'.

In de jaren '90 verwierf de excentrieke zanger voornamelijk bekendheid doordat hij de muziek voor de hitfilm The Lion King componeerde. Hij zong ook de titelsong voor deze kaskraker: 'Can You Feel the Love Tonight'.

Na de dood van prinses Diana, met wie John goed bevriend was, zong hij op haar begrafenis het nummer 'Candle in the Wind'. Het nummer werd een enorme hit en werd de snelst verkochte single aller tijden.

In 1995 werd hij benoemd tot Commander of the Order of the British Empire en werd op 24 februari 1998 door koningin Elizabeth II geridderd, waarbij hij de titel 'Sir' ontving.

Sir Elton John is met zijn openlijke homoseksualiteit een rolmodel voor veel Britse homoseksuelen die nog niet voor hun geaardheid uit durven te komen.

Elton kreeg 35 gouden en 25 platina albums en won vele prestigieuze prijzen, inclusief Grammy's, Tony's en een Oscar. Om zijn zestigjarige jubileum te vieren reist Elton John nu over de wereld met The Red Piano Tour.

Trivia over Elton John

De naam Elton John is geen artiestennaam, maar werd in de jaren zestig officieel geregistreerd als Eltons naam. Het is een combinatie van de namen Elton Dean en Long John Baldry, twee collega's uit zijn tijd bij de band Bluesology.

Elton John In het nieuws

Justin Timberlake speelt Elton John

23-2-2012 Elton John is van plan om een musical te maken over zijn eigen leven. Hij wil dat niemand minder dan Justin Timberlake de hoofdrol gaat vertolken. Naar verluidt ziet Timberlake dit wel zitten.

Laatste filmnieuws

Elton John Feiten

acteur, musicus, producent, stemacteur
Geboren 25-3-1947
Sir Elton John, geboren Reginald Kenneth Dwight is een Britse popzanger en pianist, die in 1970 zijn grote doorbraak beleefde met het nummer 'Your Song'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+