compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Justin Timberlake

Justin Timberlake

Justin Timberlake: films, nieuws

 

Biografie van Justin Timberlake

Kate Winslet en Justin Timberlake in Wonder Wheel
Kate Winslet en Justin Timberlake in Wonder Wheel
Op 31 januari 1981 werd Justin Timberlake geboren in de Amerikaanse plaats Memphis, Tennessee. Op zijn lagere school was hij al vaste deelnemer van de talentenjachten en zijn doel was een wereldster te gaan worden.

Zijn eerste televisieoptreden was in het Amerikaanse programma 'Star Search', waar hij Christina Aguilera ontmoette. Met het countrynummer dat hij zong lukte het niet maar zijn grote doorbraak kwam een paar jaar later in 1992 toen hij werd gevraagd voor de Mickey Mouse Club, waar hij zijn latere vriendin Britney Spears ontmoette.

Tijdens zijn tijd bij de Mickey Mouse Club leerde hij ook zijn toekomstige collega Joshua Scott Chasez kennen. Na twee jaar met grote Mickey Mouse-oren te hebben opgelopen ging Justin terug naar zijn woonplaats Orlando. Samen met Scott reageerde hij daarna op een oproep van Chris Kirkpatrick en Joey Fatone die een groepje wilden beginnen. Nadat Lance Bass bij de groep werd gehaald ontstond 'N Sync.

De boyband leek gedoemd te mislukken nadat in 1997 hun eerste single 'I want you back' in Amerika gigantisch flopte. Maar in Duitsland bleek deze single een groot succes. Het succes van Duitsland verspreide zich al snel naar de rest van Europa. Dit kwam voornamelijk doordat 'n Sync maanden in Europa verbleef voor promotie en optredens. Het grote succes in Europa bleef niet onopgemerkt in de VS. Hun platenmaatschappij probeerde het nog één keer en vanaf dat moment brak 'N Sync ook door in Amerika

'N Sync scoorde hits met onder anderen 'Tearin' up my heart', 'Bye Bye Bye', 'It's gonna be me', 'Pop' en 'Girlfriend' (samen met rapper Nelly). Door al het succes besloot Justin een solocarrière te beginnen. Hij stapte niet direct uit 'N Sync maar begon naast de groep met het opnemen van zijn debuutsingle 'Like I love you', die eind 2002 de nummer 5-positie haalde in de Top 40. Alle roddels over zijn liefdesleven en de breuk met zijn grote liefde Britney Spears zorgde er voor dat Justin zo in de spotlight kwam te staan dat een grote hit niet kon uitblijven.

In 2003 groeide Justin uit tot superster en hij was niet uit de hitlijsten te krijgen. Hij scoorde dat jaar met achtereenvolgens 'Cry Me A River', 'Work It' (feat. Nelly), 'Rock Your Body', 'Senorita' en het McDonald's themanummer 'I'm Lovin' It'. Ook in de liefde was 2003 een gelukkig jaar voor Timberlake: hij begon een relatie met actrice Cameron Diaz.

Justin won begin 2004 twee Grammy-awards voor Best Pop Vocal Album (Justified) en Best Male Pop Vocal Performance (Cry me a river). In de zomer van 2005 begon Timberlake zijn eigen platenlabel, JayTee Records. Ook maakte hij zijn opwachting op het album 'Monkey Business' van The Black Eyed Peas. In 2006 kwam het album 'FutureSex/LoveSounds' uit, waarvan de singles 'SexyBack' en 'My Love' grote hits werden.

In januari 2006 maakten Timberlake en Cameron Diaz, na wekenlange geruchten in de media, bekend dat zij hun relatie wilden beeindigen. Meteen daarna startten de geruchten over een eventuele relatie van de zanger met Kate Hudson of Scarlett Johansson. Sinds april 2007 heeft Justin echter een relatie met actrice Jessica Biel. De twee ontmoetten elkaar tijdens de uitreiking van de Golden Globes.

Justin Timberlake In het nieuws

Speelweek 41: kinderfilms! (deel 1)

12-10-2016 Deze week komen er maar liefst twaalf nieuwe films uit in de bioscoop, de drukste week van het jaar. Daarom verdelen we ons wekelijkse overzicht in twee delen. Deel 1: de kinderfilms.

TV-tip: Friends With Benefits, 20:30 op NET5

4-6-2014 Dylan en Jamie zijn goed bevriend, maar niet verliefd en dan besluiten zij dat een beetje seks moet kunnen. Ze komen er echter al snel dat seks en liefde moeilijk te scheiden valt. Ze proberen alle clichés te vermijden en moeten uit zien te vinden wat ze voor elkaar voelen. Friends with Benefits met Justin Timberlake en Mila Kunis.

Speelweek 41: deze week in première

9-10-2013 Ook deze week zitten de bioscopen van Nederland weer bomvol nieuwe films. Met maar liefst elf premières zijn alle filmliefhebbers weer even zoet. De film van de week is La vie d'Adèle.

Justin Timberlake speelt Elton John

23-2-2012 Elton John is van plan om een musical te maken over zijn eigen leven. Hij wil dat niemand minder dan Justin Timberlake de hoofdrol gaat vertolken. Naar verluidt ziet Timberlake dit wel zitten.

De gebroeders Coen willen Justin Timberlake

31-10-2011 Hoewel Justin Timberlake al jaren in de film business zit, is hij pas echt doorgebroken als acteur na The Social Network. Nu wil het regisseursduo Coen hem als één van de hoofdrolspelers voor hun nieuwe film Inside Llewyn Davis. De vraag is nu of Timberlake de rol ook echt accepteert.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Justin Timberlake Feiten

Justin Timberlake in In Time
acteur, stemacteur
Geboren 31-1-1981
Justin Randall Timberlake is een Amerikaans zanger die bekend werd als zanger van de groep 'N Sync. In 2003 brak hij door als solo artiest.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

70 films in Breda deze week

70 films in Breda deze weekVandaag wordt er in Breda maar liefst 54 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl