compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jack Monkau

Jack Monkau

Jack Monkau: films, nieuws

 

Biografie van Jack Monkau

Jack Monkau in Wildschut
Jack Monkau in Wildschut

Surinaamse acteur die bij het grote publiek opviel als de zachtaardige gangster in de sadistische gangsterfilm Wildschut. Hij speelt vaak de knappe donkere personage.

Monkau werkte in zijn jeugd als fotomodel en studeerde jazzballet en werkte in de avonduren in een populaire bar in Amsterdam en leerde zo de hele artistieke scene kennen.

Hij debuteerde in 1964 in de film "Plantage Tamarinde". van de Nieuw-Zeelandse regisseur Michael Forlong. Hij verhuisde daarna naar België maar zette zijn carrière voort in Nederland, België, Duitsland en Suriname.

Hij had rollen in tal van speelfilms en populaire Nederlandse televisieseries waaronder LEK (Jean van der Velde, 2000), Goede Tijden, Slechte Tijden (1994), Medisch Centrum West (1989 – 1990) en Vrouwenvleugel (1993 – 1995).

In 2017 is Jack Monkau te zien in de populaire serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen die uitgezonden wordt door Omroep Max.

Trivia over Jack Monkau

In 2017 much hij de eerste Otto Sterman Oeuvre Award in ontvangst nemen voor zijn bijdrage als wegvoorbereider voor zwarte artiesten.

Jack Monkau In het nieuws

Jack Monkau in Wildschut 1985

Jack Monkau ontvangt eerste Otto Sterman Oeuvre Award

2-11-2017 Jack Monkau mocht gisteravond — tijdens de openingsavond van DBUFF — als eerste acteur de speciale prijs in ontvangst nemen voor mensen in de kunstsector die het pad vrij hebben gemaakt voor zwarte sterren. De prijs, vernoemd naar de eerste zwarte acteur in Nederland, werd uitgereikt door initiatiefnemer Raymi Sambo.

Laatste filmnieuws

Jack Monkau Feiten

Jack Monkau op de platenhoes van de film "Plantage Tamarinde", samen met Bronwyn van Hensbergen
acteur
Geboren 5-5-1936
Surinaamse acteur die bij het grote publiek opviel als de zachtaardige gangster in de sadistische gangsterfilm Wildschut. Hij speelt vaak de knappe donkere personage.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl