compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Brian de Palma

Brian de Palma

Brian de Palma: films, nieuws

 

Biografie van Brian de Palma

Brain de Palma werd in 1940 in New Jersey geboren. Hij studeerde eerst natuurkunde, maar raakte o.a. door de film Citizen Kane al snel geïnteresseerd in films. Hij ging naar het Sarah Lawrence College en leerde daar het filmvak van o.a. de leermeesters Alfred Hitchcock en Andy Warhol.

Hij begon met zwart wit films als 'Bridge That Gap' (1965). In 1968 maakte hij Greetings, de eerste film waarin Robert De Niro speelde. Daarop volgden 'The Wedding Party' en Hi, Mom!, ook met Robert De Niro. In 1976 regisseerde de verfilming van Carrie van Stephen King, met Sissy Spacek, Piper Laurie en John Travolta in de hoofdrol. De film was een enorm succes. Er volgden meer films waaronder de horror film The Fury, de komedie 'The Maestro', Dressed to Kill en Blow Out.

Vervolgens regisseerde hij in 1983 de controversiële enorm gewelddadige film Scarface, geschreven door Oliver Stone. Al Pacino speelde hierin de rol van de Cubaanse immigrant Tony Montana die het in de VS tot succesvolle drugsbaron schopte. Een tweede klassieker werd The Untouchables (1987), met Robert De Niro in de rol van de gangster Al Capone. Hierop volgden 'Casualties of War' (1989) met Michael J. Fox en Sean Penn en de commerciële flop 'The Bonfire of the Vanities' (1990). In 1996 maakte hij één van zijn bekendste films, Mission: Impossible met Tom Cruise en 'Jon Voigt'. Modernere producties van zijn hand zijn Snake Eyes, Mission to Mars, The Black Dahlia en de controversiële film Redacted (2007), met individuele verhalen over de oorlog in Irak.

Trivia over Brian de Palma

Brian de Palma is van Italiaans-Amerikaanse afkomst.

De Palma is een fan van Bruce Springsteen.

Hij cast vaak acteur Sean Penn in zijn films.

Brian de Palma In het nieuws

Carice van Houten (Dior Couture), Copyright 2014 ArjoFrank

Carice van Houten in Brian De Palma-film

28-6-2017 Volgens een journalist van VRT is Carice van Houten te zien in Domino, de nieuwe film van Brian de Palma. De film wordt momenteel opgenomen in Antwerpen.

Al Pacino als Scarface

Regisseur voor Scarface reboot

24-3-2014 Er is een regisseur gevonden voor de reboot van Scarface. Pablo Larraín, die eerder de film No maakte, is ingehuurd om de klus te klaren.

Speelweek 17: deze week in première

24-4-2013 Films, films, films! We hebben deze week een interessante speelweek met zeven nieuwe films. Er is voor ieder wat wils. De film van de week is Iron Man 3.

Julianne Moore

Julianne Moore speelt de moeder in Carrie-remake

14-5-2012 Julianne Moore gaat de rol van de moeder spelen in de remake van Brian de Palma's Carrie. In het origineel werd deze rol gespeeld door Piper Laurie.

Remake Carrie op komst

28-3-2012 Carrie uit 1976 is natuurlijk een klassieker van Brian de Palma. "Chloe Moretz" wordt nu genoemd als de hoofdrolspeler van de remake van deze horrorfilm.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Brian de Palma Feiten

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 11-9-1940
Brian de Palma staat bekend als een regisseur die iedere keer weer een enorme succesfilm maakt. Voorbeelden hiervan zijn Scarface, The Untouchables en Mission: Impossible.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+